Postipoiss pakkus pidulikku õhtusööki

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balthasari peakoka Sergei Trunovi õhtusöök Postipoisis oli viimse kohani välja müüdud.
Balthasari peakoka Sergei Trunovi õhtusöök Postipoisis oli viimse kohani välja müüdud. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postipoisi trahteril on tavaks korraldada paar korda aastas pidulikke õhtusööke: üks hilissügisel ja teine varakevadel. Seekordne pidulik õhtusöök toimus naistepäeval ja nagu Balthasari peakokk Sergei Trunov menüüd tutvustades ütles, sai ta toidusedelit koostades inspiratsiooni naistest ja naistepäevast.

Trunov, kelle juhendamisel Postipoisi pidulik õhtusöök valmis, on Postipoisiga samasse restoraniketti kuuluva Tallinnas asuva sõsarrestorani Balthasar peakokk ja pärnakatest söögisõltlasele tuttav mõneltki eelnevalt Postipoisi pidulikult õhtusöögilt.

Seitsmekäigulise õhtusöögi veinid valis ja tutvustas Triinu van Buuren Bestwine’ist ning meelelahutust pakkusid noored mustkunstnikud Mikk Pärg ja Taimar Müller.

Nagu suurtele meistritele kohane oli Balthasari peakoka menüü detailideni läbi mõeldud ja üks maitsebukett täiendas teist, kargamata tervikust välja. Nagu kirss tordi peal on Trunovi kastmed, mis on filigraanselt kokku sobitatud põhikomponendiga. Näiteks kergelt laagerdatud lõhe-carpaccio’t serveeris ta vürtsika tomatisalsa ja sidrunivinegretiga ning pardifilee juurde pakkus kartuli-kõrvitsapüreed ja tüümiani-apelsinikastet.

Kahe eelroa ja pearoa vahele pakutud kreemjas porgandi-ingverisupp mõjus kahe pehmema maitsega eelroa ja pardifilee vahel vürtsika äratajana ning viimased maitseelamused – mascarpone-kook maasikakastmega ja šokolaaditrühvel kohviga – näitasid taaskord, et Trunov paneb alati oma menüüdes rõhku täiuslikule lõppakordile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles