14aastane Pärnu tüdruk püstitas Eesti rekordi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Naomi Toomenurm Eesti noorterekordi meenega.
Naomi Toomenurm Eesti noorterekordi meenega. Foto: Marko Mumm/EKJL

Nädala viimasel päeval kogunesid Eesti tipud Lasnamäe kergejõustikuhalli, et välja selgitada talvised karikavõitjad nii täiskasvanute kui noorte arvestuses.

Meeste 60 meetri tõkkejooksus jahtis EM-normi (7,64) pärnakas Keiso Pedriks, kes piirdus hooaja teisel stardil 7.83ga. Siiski tuli Eesti esinumber karikavõitjaks. SK Altiuse esindaja Ann Marii Kivikas triumfeeris 22 konkurendi ees naiste kaugushüppes, kui sai kahel katsel kirja 5.88.

Poiste kõrgushüppes maitses võidurõõmu Pärnu spordikooli ja SK Altiuse sportlane Kaspar Palmsaar, kui ületas ainsana 1.91. 60 meetri tõkkejooksus oli ta teine (8,52).

Tema tiimikaaslane Viola Hambidge pälvis tüdrukute U18-klassis kaks karikat: 200 meetri jooksu (25,24) ja 60 meetri tõkkejooksu (8,65) eest. Kübaratrikist jäi Hambidge’il puudu neli sentimeetrit, kui ta saavutas kaugushüppes 5.60ga teise koha.

Üks vinge tulemus sündis alla 18aastaste tüdrukute konkurentsis veel. Ehkki Pärnu spordikooli ja SK Altiuse 14aastane esindaja Naomi Toomenurm pidi 800 meetri jooksus endast vanematega lidudes leppima teise kohaga, püstitas Romet Mihkelsi õpilane 2.16,71ga U16-vanuseklassi Eesti siserekordi. Varasem tippmark kuulus Hedi Andrele tulemusega 2.17,85.

Pärnu spordikooli ja Kalevi kergejõustikuklubi atleetidest jäid esimesena karikast ilma Merili Tiik naiste 800 meetris (2.21,09) ja Gloria Teearu tüdrukute sprindis (7,99).

Klubide punktiarvestuses võitisid esikoha pealinlased: poiste ja tüdrukute seas oli parim SK Elite Sport ning naistest ja meestest Audentes. Kalevi poisid ja Altiuse tüdrukud tulid ligemale 30 tiimi hulgas kolmandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles