Solisticalt stipendiumi saanud Karl Kallastu eelistab teisi artiste mitte järele teha

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnakad Eesti noorte lauljate konkursil "Solistica 2023" Kuressaares. Pildil vasakult: finalist Jaanika Karjus, õpetaja Marge Lumisalu, Karl Kallastu, Desire Pärn ja õpetaja Laura Junson Pärnu muusikakoolist.
Pärnakad Eesti noorte lauljate konkursil "Solistica 2023" Kuressaares. Pildil vasakult: finalist Jaanika Karjus, õpetaja Marge Lumisalu, Karl Kallastu, Desire Pärn ja õpetaja Laura Junson Pärnu muusikakoolist. Foto: Laura Junson

Pärnakad osalesid jaanuari lõpus edukalt Eesti noorte lauljate ühel olulisemal konkursil “Solistica 2023” Kuressaares.

Pärnu muusikakooli noortest pääsesid Kuressaares toimunud finaali rütmimuusikaosakonna õpilane Desire Pärn (õpetaja Laura Junson, klaveril saatis Karl Kallastu), Jaanika Karjus (õpetaja Ingrid Rabi) ja Karl Kallastu (õpetaja Marge Lumisalu).

10.–12. klassi solistide arvestuses saavutas Kallastu (laul ja keytar) 22 konkurendi hulgas 4. koha, saades ühtlasi kaks eritunnustust: stipendiumi nii parima omaloomingu kui ka parima arranžeeringu eest.

Õpetajate hulgas hinnatud solistikonkursil osaleb oma laulunoortega alati ka Toomas Voll, kelle stuudiolastest jõudsid finaali Hans-Martti Mägar ja Rasmus Tilk.

Pärnu kunstide kooli õpilane Eliise Mengel sai žüriilt eripreemia siira esituse eest, 4.–6. klassi arvestuses kolmanda koha ning ta oli ühtlasi Solistical noorim osaleja. Mengeli juhendaja on Margrit Kits.

Kallastu mäletab, et on arvutiprogrammide abil muusikat kirjutanud 11aastasest peale, kuid lisab, et esimesi katsetusi ta kellelegi esitada ei tahaks. Esimese omaloomingulise looga astus ta publiku ette lavale 2019–2020 ja nüüdseks on tal kolm sellist laulu, millega ta ka ise on rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles