Sadam võttis Mabori debüütmängus lätlastelt revanši

Märt Pilme
, reporter
Copy
Dut Biar Andrea Mabor pani lätlastele 12 minutiga neli kulpi.
Dut Biar Andrea Mabor pani lätlastele 12 minutiga neli kulpi. Foto: Pärnu Sadam

Pärnu Sadama korvpallimeeskond oli kodusaalis tabeli eelviimase ehk Valmiera alistamisega raskustes.

Suvepealinna tiimi eest tuli esimest korda platsile 215sentimeetrine keskmängija Dut Biar Andrea Mabor, kelle meeskonna peatreener Gert Kullamäe saatis väljakule juba avaveerandi keskel. 

Esimesel rünnakul leiti pikakasvuline tsenter kolmesekundialast üles ja Mabor surus palli võimsalt pealt. Teisel rünnakul kaotas lõunasudaanlane vastast ette võttes palli, aga jooksis kiirelt tagasi ja sai kirja viskeblokeeringu.

Sadam kontrollis lõunanaabrite vastu kindlalt avaveerandit ja võitis 20:12. Teisel oli mängujoonis kadunud, lätlased said hoo sisse ja pikemale pausile suunduti seisul 31:31. Pärnakate viskeprotsent oli masendav 28 (10/35), kolmesed üheksast null. 

Praaki, rabedust ja ühtlasi tasavägisust jagus teise poolaegagi: viimast veerandit alustati 460 pealtvaataja ees Sadama 51:50 eduseisus. Ühte sammu tiksuti viimase viie minutini, siis pääsesid pärnakad seitsmega ette. Edu suudeti hoida ja lõpusireeniks kirjutati tabelisse “kole võit” 72:60.

Sadam võttis koguni 19 ründelauda, ent tabas vaid ühe kolmese (1/15).

Pärnakate eest oli üleplatsimees Ivo Van Tamm, kes kogus 20 punkti ja üheksa lauapalli. Mihkel Kirves lisas 16 punkti ja kümme lauapalli. Mabor panustas 12 minutiga kaks punkti (1/1), kaks lauapalli, neli blokki ja kolm pallikaotust.

Pärnul on nüüd 11 võitu ja kümme kaotust, mis annab endiselt üheksanda koha. Eesti-Läti ühisliiga play-off’i positsioonist ehk kaheksandal kohal asuvast Ogrest lahutab pärnakaid kaks võitu. 

Valmiera sai nelja võidu kõrvale hooaja 18 kaotuse ja paikneb 16 meeskonna konkurentsis eelviimasel real. Seejuures teenisid lätlased avamängus Pärnuga kodusaalis ühepunktise võidu. 

Pärnakatel tuleb nüüd kümnepäevane mängupaus, 14. veebruaril pallitakse kodusaalis Tartuga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles