Tembutanud pidutsejale otsa sõitnud politseinik sattus kohtupinki

Sirle Matt
, reporter
Copy
Robertas Požela (paremal) kaitsja Mihkel Gaveri sõnutsi ei vasta tõele, justkui tahtnuks politseinik tema teenistusmasina kapotile hüpanud mehele ärritusest tagasi teha. Videostki on näha, et Požela oli rahulik ja kinnipidamisel noormehe suhtes sõbralik.
Robertas Požela (paremal) kaitsja Mihkel Gaveri sõnutsi ei vasta tõele, justkui tahtnuks politseinik tema teenistusmasina kapotile hüpanud mehele ärritusest tagasi teha. Videostki on näha, et Požela oli rahulik ja kinnipidamisel noormehe suhtes sõbralik. Foto: Urmas Luik

See oli õnnetus, kinnitab kohtu all olevat Pärnu patrullpolitseinikku esindav vandeadvokaat Mihkel Gaver ega tea, mis põhjusel prokurör teisiti arvab. Ometi vaeb Pärnu maakohus 26aastase Robertas Požela vastu esitatud süüdistust võimuliialduses ja seadusliku aluseta vabaduse võtmises.

Möödunud aasta 2. aprilli varahommikul kella 4 ajal hüppas Pärnus Rüütli tänaval seisnud politseiauto kapotile istuma noor mees, tõstis korraks käed üles ja jooksis seejärel minema.

Läinud reedel tunnistas teo toimepanija kohtusaalis, et tegu oli rumala naljaga. Enne mootorikaanele kalpsamist ei teadnud ta, et politseiautos on keegi sees. “Nägin, kui nad tegid uksed lahti,” teatas ta. Prokuröri pärimisele, miks ta ära jooksis, ei osanud putku pannu selget põhjendust anda. “Ei tea, tol hetkel oli selline reaktsioon,” kostis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles