Galerii ⟩ 750 last valmistus Mai koolis noorte tantsupeoks

Copy

Ligemale 750 tantsijat osales esmaspäeval Pärnu Mai koolis 13. noorte tantsupeo “Sillad” eelproovis, hommikust õhtuni näitasid üksteise järel oma sammud ette ja harjutasid suviseks suureks peoks 2.–3. klassi, 3.–4. klassi, 5.–6. klassi, 7.–9. klassi, noorte segarühmad, neidude rühmad ja pererühmad.

Pererühmades tantsivad kõrvuti 1.–4. klassi lapsed ja täiskasvanute paarid – eriti tore, kui need on laste endi emad-isad ja sageli nii ongi.

Ulla Helin-Mengel tõdes, et seekordne noortepeo ettevalmistus on selles mõttes eriline, et tal tuli olla kolmes rollis korraga: liigijuhina, kolme tantsurühma juhendajana ja ka emana, sest 2.–3. klassi rühmas, mille liigijuht ta on, tantsib esimest korda tema enda tütar. Nagu ka Ingrid Jasminil, kes on 5.–6. klassi liigijuht.

“Elevust-ärevust oli ikka rohkem, et kas lapsed on hommikul kõik kohal. Ma ei olnud neid ju paar nädalat näinud, sest olen vahepeal Eestile tiiru peale teinud,” tunnistas Helin-Mengel. “Vahva oli, et kui muidu ma istun laua taga ja kirjutan märkmeid, siis siin mu oma õpilased tulid pärima: “Õpetaja, millal meie kord on!?” või “Õpetaja, mis tantsu mina tantsin?””

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles