Niidupargi pere tähistab topeltjuubelit

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Janek Klaamas andis pildistamise ajal tundi esimese kursuse ehitusviimistlejatele.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Janek Klaamas andis pildistamise ajal tundi esimese kursuse ehitusviimistlejatele. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) pere tähistab topeltjuubelit, sest möödub 110 aastat Pärnu teise kooliõpetajate ühingu kaubanduskooli asutamisest ja 11. veebruaril 20 aastat Siim Kallase juhitud valitsuse otsusest ühise õppeasutuse moodustamise kohta. Sellest ajast peetakse sel kuupäeval üle 1000 õpilase ja ligemale 130 töötajaga kooli sünnipäeva.

PKHK direktor Riina Müürsepp nendib, et Niidupargis pole koolil enam kuskile kasvada, sest ajast, mil ta osales nurgakivi panekul esimesele ehk A-korpusele on selle kõrvale kerkinud mitu õppehoonet. Ajaga kaasas käies on uus õppesuund tuuleenergia, esialgu täiendus-, hiljem töökohapõhise koolitusena.

“Kolm vaala, millele meie kool tugineb, on esiteks õppijad, sest kui neid ei oleks, mida me siin siis nende majade ja õpetajatega teeksime?” küsib 1. juulist 2005 seda kooli juhtinud Müürsepp. “Teiseks on õpetajad, kes annavad keskhariduse omandamise aineid, ja kutseõpetajad, kes on oma ala professionaalid, ja kolmandaks ühised väärtused, mida kanname: koostöö, avatus nii sisse- kui väljapoole ja paindlikkus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles