Elutööpreemia pälvinud Anne Erm: Ütlesin, et no ma proovin midagi teha

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
"Kui hakata mõtlema ja ringi vaatama, siis päris palju džässmuusikuid on ka minu lapsepõlvelinnast Pärnust ja selle ümbert tulnud," tõdeb elutööpreemia pälvinud Anne Erm.
"Kui hakata mõtlema ja ringi vaatama, siis päris palju džässmuusikuid on ka minu lapsepõlvelinnast Pärnust ja selle ümbert tulnud," tõdeb elutööpreemia pälvinud Anne Erm. Foto: Erik Prozes

Pärnust pärit Anne Erm tõdes, et tema vererõhk tõusis sel hetkel lakke, sest teade oli nii ootamatu. “Minu meelest väärivad väga paljud seda, miks mind välja valiti? See ajas mind natuke isegi naerma,” tunnistas ta, kui oli kuulnud, et pälvib ühena kolmest inimesest riikliku kultuuri elutööpreemia.

Ermi arvates pani tema džässikorraldamisele kui elutööle aluse tõik, et temaga samal muusikakooli kursusel juhtusid olema džässpianistid Raivo Tammik, Aarne Vahuri ja Peeter Kardna ning konservatooriumi ajal laulis ta ansamblis Collage. Sellele kooslusele pani Erm nimegi, aga kokku kutsus kollektiivi Raivo Dikson, kelle tööd jätkas Vahuri. Ja see töö oli vastse laureaadi sõnutsi “nii hea, et need rahvalauluseaded olid oma ajast vähemalt 30 aastat ees ja neid mängitakse siiani”. Ühe albumi tiraaž, mitukümmend tuhat plaati saadeti koguni Kuubale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles