VIDEO Pärnu võrkpalliklubi lõpetas põhiturniiri publikurekordiga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi poolehoidjad.
Pärnu võrkpalliklubi poolehoidjad. Foto: Urmas Luik

Balti võrkpalliliiga põhiturniiri viimasele matšile kogunes Pärnu spordihalli 338 silmapaari.

Paraku ei suutnud selle hooaja rekordpublik päästa Pärnu võrkpalliklubi 0:3 kaotusest Selver/TalTechile. Põnevust jagus vaid teise geimi, kus Pärnu võrkpalliklubi teenis 23 silma. Esimeses said Toomas Jasmini hoolealused 15 ja kolmandas 14 punkti. 

Suvepealinlaste parimatena kogusid Ivory Õuekallas ja Kaur Erik Kais kaheksa silma. Tartu eest oli 13 punktiga üleplatsimees Oliver Orav.

Ilma Tony Tammiksaare ja Hindrek Pulgata pallinud Pärnul oli nii nigelam vastuvõtuprotsent (34 vs. 44) kui rünnak (49 vs. 64). Statistikast vaatab veel vastu harvanähtav tõsiasi, et suvepealinlased ei löönud ühtki pallinguässa, Selver teenis serviga viis punkti. Blokis jäädi alla 6:11.

See oli pärnakatele kümnes järjestikune allajäämine, viimased kuus mängu on kaotatud kuivalt. Põhiturniiril koguti 24 matšiga neli võitu, mis andis seitsme tiimi konkurentsis 13 punktiga viimase koha. 

Ehkki teistel tiimidel on veel mängida, võitis põhiturniiri Tartu Bigbank (59), kes pääses otse Balti liiga poolfinaali. Selver (54) läheb sõelmängudele teiselt positsioonilt. Järgnevad Riia tehnikaülikool (33), Daugavpils (29), Jēkabpils (28) ja Võru (24). 

Pärnakad lähevad play-off‘i avaringis ehk veerandfinaalis uuesti vastamisi Selveriga. Parem selgitatakse välja kahe mängu kokkuvõttes, avalahing toimub kolmapäeval Pärnus.

Matš on järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles