Pildid ⟩ Pärnu noored laulsid-tantsisid 105aastasele Eesti Vabariigile

Copy

Pärnu Mai kool ja Jana Tringi erakool juhatasid oma mitmetunniste kontsertidega Pärnu kontserdimajas sisse Eesti Vabariigi 105. aastapäeva pidustused, mis jätkuvad sel nädalal.

Esimest korda korraldas vaid kaheksa aastat vana Mai kool säärase kontserdi Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäevaks viis aastat tagasi. Nüüd tehti seda teist korda ja huvijuht Lea Lips tõdes, et sellest tõotab kujuneda tore traditsioon. Kolmas kontsert tuleb taas viie aasta pärast, kui meie riik saab 110aastaseks ja kooliski on uus põlvkond peale kasvanud. Sellest Mai kooli kontserdi pealkirigi: “Meie aeg”.

Jana Tringi erakool on kingitusena Eesti riigi sünnilinnale kontserte korraldanud aga 2015. aastast ja esitanud kodumaiste heliloojate loomingut. Seekordne kava kandis pealkirja “Armastusest”. Nagu vihjab sõna, milles on nii palju värve ja emotsioone, kõlasid laulud armastusest oma kodu ja kodumaa vastu, ema, isa ja pere armastusest, sõpradest ja aiaäärsest tänavast, nende hulgas Kairi Kuuse loodud “Ma elan Pärnu linnas”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles