GALERIID ⟩ Raskel Tartu maratonil mahtus Pärnumaalt 500 sekka 19 suusasõpra

Märt Pilme
, reporter
Copy

Kui nädal enne Tartu suusamaratoni starti polnud üldse kindel, kas talvine laulupidu klassikalisel Otepää–Elva 63kilomeetrisel rajal toimub, avas ilmataat otsustavatel päevadel taevaluugid ja läks pisut liialegi. Pärnumaa spordisõbrad tunnistasid, et ehkki olud olid keerulised, pakkus legendaarne suusapidu üksnes positiivseid emotsioone.

Mis siis debüüdist meelde jäi? “Eelkõige see, et mul on kehv suusakoordinatsioon: panin viis korda matsu!” naeris Fosti. “Peaksin rohkem laskumisi harjutama, et kukkumisi vältida. Ühel neist sain isegi nina veriseks. Samal ajal mulle meeldis, et rada oli raske: kuna paljudel pidamist polnud, läksin tõusudel sadadest inimestest mööda. Alustasin umbes 2000. kohalt ja tõusin 500 peale.”

Minut pärast maratonimeest finišeerus Pärnu-Jaagupist pärit Mirjo Koit, kellele mõõdeti 4:36.12, mis andis 515. koha.

”Võimas, lihtsalt võimas – siin ei saagi muid tundeid olla! Vägev emotsioon! Isegi kui rajal raske oli, kaalus finišis saadud meeliülevdav tunne kõik üle, kehavalud kahvatusid selle kõrval. Kuna eile suusal pidamist polnud, sai triitseps paaristõugetest kõvasti vatti,” tunnistas oma 13. Tartu maratonil kõrgeima koha saavutanud 33aastane spordisõber esmaspäeva hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles