Pärnu noored püstitasid neli Eesti rekordit

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu jõutõstmise klubi saatis esivõistlustele 11 noort.
Pärnu jõutõstmise klubi saatis esivõistlustele 11 noort. Foto: Daigo Power

Tartus selgusid Eesti meistrid klassikalises jõutõstmises. Mõõtu võeti nii noorte, juunioride kui seenioride arvestuses.

Pärnu jõutõstmise klubi Daigo Power saatis võistlustulle 11 sportlast: kolm neidu ja kaheksa noormeest. Noorteklassis (kuni 17aastased) teenis kuni 59kiloste tüdrukute hulgas esikoha Maria Viktoria Last, kelle kolme ala kogusumma oli 265 kilo. Jõutõmbes sai ta maast lahti 135 kilo, mis tähistas Eesti rekordit. Niisama vanade noormeeste hulgas triumfeeris Kaarel Võsur (–105 kg), kelle kogusumma oli 560 kilo.

Reinhard Rebane võistles noormeeste kehakaalus kuni 120 kilogrammi, olles seejuures kergeim osavõtja. 17aastane pärnaka kogusumma oli 705 kilo, mis on Eesti rekord. Ühtlasi tähistasid Maarjamaa tippmarki tema jõutõmbe 300 ja kükkimise 265 kilo. Lamades surumises oli Rebase resultaat 140 kilo. Peale oma kategooria võitis ta kuldmedali noorte absoluutarvestuses.

Veel teenisid pärnakad hulga hõbedaid: Reya Soontalu (–84 kg), Felix Ozols (–66 kg), Franz Rebane (–74 kg), Hans Alfons Haljas (–83 kg) ja Maksim Orjol (–93 kg). Viimati nimetatu oli noorte absoluudis pronksil. Noorte võistkondlikus arvestuses teenisid pärnakad 11 tiimi konkurentsis esikoha, kui kirja läksid kolme kõvima sportlase ehk Reinhard Rebase, Orjoli ja Haljase resultaadid.

Juunioride hulgas (18–23aastased) teenis meistritiitli Dmitri Sivov (–93 kg) kogusummaga 532,5 kilo. Niisama vanade tüdrukute hulgas pälvis Kärolin Rohtla (+84 kg) 327,5 kiloga hõbeda.

Tartus võistlesid ka SK Saarde esindajad. Kuni 74kiloste noormeeste hulgas kaitses kuue sportlase konkurentsis oma meistritiitlit Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane Elmar Jefimov, kelle kolme ala summa oli 415 kilo. Seenioride konkurentsis tuli esikohale Günter Koovit (+120 kg) ja Assar Tallo (–93 kg) oli hõbedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles