Volletüdrukud olid kõrges mängus

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu spordikooli võistkond võitis finaalturniiril seitsmest mängust viis.
Pärnu spordikooli võistkond võitis finaalturniiril seitsmest mängust viis. Foto: Pärnu spordikool/Facebook

Kuni 16aastaste tüdrukute Eesti võrkpalliliidu karikavõistluste esimesele finaalturniirile Rakvere spordihoones kogunes kaheksa satsi, kes mängisid omavahel korra läbi.

Pärnu spordikooli saagiks jäi seitsme mänguga viis võitu. Kaisa Kirikali hoolealused alistasid Tartu (2:0), Rakvere (2:0), Võru (2:0), Tats Kiili (2:1) ja Narva (2:1). Alla tuli vanduda Viljandile (0:2) ja Tallinna Selverile (0:2).

Lahingud peetud, selgus, et tšempionideks krooniti turniiri täiseduga läbinud viljandlased. Tallinnal, Tartul ja Pärnul oli kõigil viis võitu. Niisiis vaadati omavaheliste mängude geimide suhet, mis oli kõigil võrdne (2:2). Seejärel tuli appi võtta geimipunktide võrdlus, mis oli parim Tallinnal (1,19), kes teenis hõbemedali. Tartu (1,07) pidi leppima kolmanda ja Pärnu (0,8) neljanda kohaga.

Suvepealinna võistkonda kuulusid Nora Eljas, Grete Hendrikson, Emili Kajak, Kairili-Kristin Laanoja, Laura Lepik, Mariliis Saal, Melissa Mai Tammela, Elizabeth Tasa, Amira Vaimann ja Laura Lepp, kes valiti tiimi parimaks mängijaks.

Kokku ihkas finaalturniiri pääset 48 võistkonda.

Naiskond pääses otse poolfinaali

Naiste võrkpalli esiliigas tõmmati põhiturniirile joon alla.

Viimases matšis alistas mullune tšempion Pärnu spordikool kodusaalis 3:0 (25:20, 25:13, 25:22) Kastre valla. See tagas pärnulannadele põhiturniiri teise koha ja otsepääsme poolfinaali. 12 matšist võideti üheksa.

Nelja hulka lunastas pileti ka põhiturniiri võitnud Peetri võrkpalliklubi (11:1). Viimased kaks poolfinalisti tulevad veerandfinaalpaaridest Gerardo’s Toys - Kastre vald ja Dorpat - Saaremaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles