Galerii ja video Minisead klapivad nii muude loomade kui inimesega

Copy

Pärnu südalinnast 25 kilomeetri kaugusel Soeva külas Hoburaua talus elab noor pere, kel iga päev toita poolsada suud. Gudrun Kunto ja Marco Tironi peres kasvava viie lapse kõrval nõuavad hoolt ja armastust vutid, kanad, pardid, kalkunid, lambad, kitsed, koerad, kassid, jänesed ja merisead. Aga sellega kirev seltskond ei piirdu, pisikese lauda aedikutes tuhnib kolm Vietnami rippkõhtsiga: poolteiseaastased Berta ja Bruno ja nende novembris ilmavalgust näinud vahetpidamata saba liputav põrsas. 

Kui noor pere aasta eest Ahaste korterist mehe vanavanemate kodu naabrusesse ehitatud majja kolis, olid neil vaid kanad. Ajaga on pereisa loomi-linde juurde toonud. Mitmel korral sõitis ta Eesti teise otsa ühe looma järele, aga tagasi tuli mitmega. Nii juhtus ka minisigadega. Rakverest naasnud mehel oli ühe notsu asemel kaasas kaks.  

Mullu 28. mail nägi ilmavalgust pere viies laps ja samal päeval tõi rõngassaba Berta ilmale oma esimese pesakonna. Paraku ei võtnud loom oma nelja beebit omaks ja ehkki pererahvas lutitas tittesid iga paari tunni tagant, ei jäänud nad ellu. “Ternespiim on ikka nii oluline,” tõdes Kunto. 

Perelemmikud

Pool aastat hiljem ei osanud peres keegi arvata, et koduloomaaed täieneb. Perenaine täheldas küll, et Berta käitumine pole tavaline. “Ta viskas isase pesast välja."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles