Aasta sõja algusest ⟩ Ukraina noored soovivad rahu ja ootavad reisi Soome

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutsevaliku õppekava järgi hotellimajandust õppivad Ukraina noored naeratavad pildistamise ajal, aga õpetajad Malle Kallus (taga vasakul) ja Maie Jesjutina on kuulunud nende kui sõjapõgenike traagilisi lugusid.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutsevaliku õppekava järgi hotellimajandust õppivad Ukraina noored naeratavad pildistamise ajal, aga õpetajad Malle Kallus (taga vasakul) ja Maie Jesjutina on kuulunud nende kui sõjapõgenike traagilisi lugusid. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa kutsehariduskeskuses õpib eesti keelt, hotelliteenindust ja toitlustust üle 30 noore, kelle elu muutis suunda eile 365 päeva tagasi. Põhjamaisest Eestist ei teadnud nad enda sõnutsi midagi, kuni nad sõjapõgenikena siia sattusid ja kodumaaigatsusest kantuna pinna jalge alla tagasi saama pidid.

Minu vestluskaaslased on Andrii Dniprost, Sasha Hersonist, Diana Rivnast, Valeriia Odessast, Vitali, Andrii ja Konstantin Žõtomõrist. Sõna sekka ütlevad õpetajad Malle Kallus ja Maie Jesjutina. Jutukera veereb lahti vastlapäeval ja ukrainlased ütlevad nagu ühest suust, et nii palju lund pole nad varem näinud.

Mõnele varem sõja jalust tulnule algas Niidupargis õppetöö aprillis, enamikule septembrist. Eesti keeles teavad nad viisakussõnu ja erialatermineid ehk “natuke”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles