Al Paldrok Milleks meile linnavalitsuse kultuuriosakond? Parem kaotame selle

Copy
Kunstnik Al Paldrok leiab, et Pärnu linnavalitsus ja selle kultuuriosakond peaks seadma endale sihid: kas Pärnust tahetakse luua kultuurilinna või ei?
Kunstnik Al Paldrok leiab, et Pärnu linnavalitsus ja selle kultuuriosakond peaks seadma endale sihid: kas Pärnust tahetakse luua kultuurilinna või ei? Foto: Kristjan Teedema

Tegin täna (eile, toim.) Pärnu linnavalitsusele ettepaneku likvideerida linnavalitsuse kultuuriosakond ja vabanenud rahaga elavdada Pärnu kultuurielu. Miks?

Pärnu liigub hoogsalt tagasi 1990ndatesse, vahepeal unustatud peksupealinna tiitel on taas ellu kutsutud ja see on suuresti linnavalitsuse, eriti kultuuriosakonna tegemata töö tagajärg.

Pärnu ääremaastub kultuuriliselt täie hooga. Huviharidus on tähelepanuta, sajandi algusest pukis olev tõenäoliselt eluaegne kultuurijuht ei tee vahet kõrgkultuuril ja meelelahutusel – seda ei saa ka polütehnilise haridusega harrastuspillimehele pahaks panna.

Pärnu linnapeakandidaatide debatil Eesti Televisioonis ei nimetatud ühtegi kultuuri puudutavat küsimust peale linnal juba põhja lastud Läänemere kunstisadama projekti. Riiklikult tähtsate kultuuriobjektide konkursil ei pääsenud Pärnu kunstihoone edasi lõppvooru “tänu” Pärnu oma poliitikute vastutöötamisele. Pärnusse võib kahe silla vahele ehitada vähempakkumisega kas või kolm silda, linlaste elu sellest ei parane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles