Leipste küla pere valmistub kodu kaitsma (1)

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Leipste külas elab kaitsetahtele pühenduv Kaljuri pere, esireas (vasakult) Romet, Mirt ja Robin. Nende taga Liis-Marie, Laura-Liis, ema Mari-Liis, isa Maido, Maria ja Markus.
Leipste külas elab kaitsetahtele pühenduv Kaljuri pere, esireas (vasakult) Romet, Mirt ja Robin. Nende taga Liis-Marie, Laura-Liis, ema Mari-Liis, isa Maido, Maria ja Markus. Foto: Urmas Luik

Küünlakuu tuul keerutab tuisates üle välja, kui pöörame Leipste külas lahtilükatud taluteele ja jõuame Kaljurite õue. Eesti 105. sünnipäeva eel ütleme tere perele, kes kodumaakonnas ja ilmselt riigiski ainukordne, sest isa ja ema ning nende seitsmest lapsest kuus on Kaitseliidus, vabatahtlikus riigikaitseorganisatsioonis. Pesamuna Mirt peab kodutütre eani veel kasvama.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumis õppivatest lastest Markus on Kaitseliidu noorliige, Laura-Liis, Liis-Marie ja Maria kodutütred, Robin ja Romet noorkotkad. Eeskujuks ettevõtjatest sportlikud vanemad, bussifirma Maitliis omanikud ema Mari-Liis Naiskodukaitses ja isa Maido Kaitseliidus.

“Määrav oli see, et Kaitseliidu mentaliteet on läinud väga heaks võrreldes ajaga, kui aitasin neil Harjumaal elades õppusi korraldada ja teha orienteerumist, aga ei olnud ise liige,” avaldab Maido, keda nagu paljusid tõukas liitumiseni sõda Ukrainas ning vajadusel kodu ja pere kaitsmine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles