Üle poole tuhande tantsija näitas oma oskusi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erahuvikooli MP-Dance piigad laupäeval Pärnu kesklinna koolide võimlas diskotantsu vihtumas. Selle etteastega said nad omas kategoorias viienda koha.
Erahuvikooli MP-Dance piigad laupäeval Pärnu kesklinna koolide võimlas diskotantsu vihtumas. Selle etteastega said nad omas kategoorias viienda koha. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinna koolide võimlas nädalavahetusel toimunud mittetulundusühingu Estonian Dance Organization (EDO) tantsuvõistlusel “Pärnu Spring Cup 2012” jõudsid Pärnu maakonna tantsijad mitmes kategoorias esikümnesse.

Võistlusel osales 541 tantsijat 20 stuudiost kõikjalt Eestist. Disko, hiphopi, show- ja tänavatantsu kategoorias osalejad kogusid turniiril reitingupunkte, mis vajalikud välismaale esinema minekuks.

“Pärnu Spring Cup 2012” üks korraldajatest Meeli Pärna hindas ettevõtmise igati kordaläinuks. “Pärnumaa tantsijatel läks hästi. Peale tantsijate, treenerite, kohtunike, korraldajate oli meil pealtvaatajaid paarisaja ringis,” tõdes ta.

“Usun, et kogu Eesti oli kaetud. Ida-Virumaalt oli esinejaid ehk vähem, aga eks sealt ole kauge tulla ka. Saaremaalt oli tantsukooli Semiiri suur esindus kohal, hästi palju võistlejaid oli Tallinnast, Viljandist, Tartust ja loomulikult siitsamast Pärnust.”

Pärna ütlust mööda on üle-eestiline tantsuüritus oluline kahel põhjusel: reitingupunktide kõrval on üritusel hea ennast näidata neilgi tantsijail, kes välisvõistlustele ei pürgi.

“Võrreldavaid väljundeid meil Eestis väga ei ole,” rõhutas Pärna. “Sest kui me Eesti kontekstis gruppide tantsuvõistlustest räägime, jõuame ikka ja jälle “Koolitantsuni”. Tõsi, meil on võistlused tänavatantsu ja breigi viljelejatele, aga neile ei lähe jällegi algajad tantsijad. “Pärnu Spring Cupi” pluss on see, et siin on kõikides tantsustiilides algajate kategooriad.”

Laupäevasel mõõduvõtul astusid tantsijad, kellest noorim oli viieaastane, üles nii üksi, duodes kui gruppides.

Tantsijaid hindasid kohtunikud rahvusvahelise tantsuorganisatsiooni reglemendi järgi.

Kui seekord võtsid “Pärnu Spring Cupist” osa Eesti tantsijad, siis perspektiivis võiks üritus omandada rahvusvahelise mõõtme.

“Tänavune ”Pärnu Spring Cup”, mis kindlasti EDO kalenderplaani lisatakse, näitas seda, et edaspidi tuleb üht-teist muuta,” nentis Pärna. “Näiteks ei saa nii laia ampluaaga võistlust ühe päevaga teha. Seekord jäid tulemata lätlased, leedukad ja soomlased, kuid edaspidi võiksid ka nemad osaleda. Samuti polnud laupäeval Pärnus esindatud kõik kategooriad, kes reitinguturniirist osa võtta oleksid saanud. Tahaks, et edaspidi oleks kavas rohkem lastekategooriaid, nende arvelt võiks ehk midagi muud maha võtta.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles