FOTOD ⟩ Saarde tänas oma sporditegijaid

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Saarde vägilane Kristjan Puusepp publiku ees auhindu ja tänulilli vastu võtmas.
Saarde vägilane Kristjan Puusepp publiku ees auhindu ja tänulilli vastu võtmas. Foto: Kalju Sarapu

Saarde valla tänupidu toimus samal ajal, kui Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus taaslavastati kõigile Eestimaa rahvastele manifesti ettelugemine. Iseseisvuspäeva eelõhtul tunnustasid vallajuhid neid noori, kultuuritegelasi ja kogukondi, kes rahvahääletusel mulluse tegevuse põhjal enim toetajaid kogusid, samuti spordis silma paistnuid.

Saarde valla spordijuht, Kilingi-Nõmme spordihoone juhataja Toivo Tallo nimetas, et hääletajaid oli 365 ja tänatavaid üheksas kategoorias. Vallavalitsuse tänukirja täiendas kohaliku keraamiku Maarja Jalasto valmistatud meene ja valla sümboolikaga dress või nimeline sätk.

Saarde valla rahvaspordi ürituste sarjas enim kaasa löönud moodustasid lava ees pika rivi.
Saarde valla rahvaspordi ürituste sarjas enim kaasa löönud moodustasid lava ees pika rivi. Foto: Kalju Sarapu

Toivo Tallo, vallavanem Külli Karu ja volikogu esimees Eiko Tammist alustasid laureaatide avalikustamist rahvaspordisarjast, mille 14 sündmusele tuli mullu välja 737 osalejat. Igal aastal tunnustab vald sarja aktiivsemaid nimelise esindussärgiga, mille saamiseks oli vaja osa võtta vähemalt poolest etappidest. Auhinnasärgi võtsid vastu Evely Olde, Kristi Sutt, Laura-Liis ja Liis-Marie Kaljur, Markus, Romet, Robin ning Mari-Liis ja Mirt Kaljur, Sandra Loos, Andero-Stig Saarpere ja Margot Klettenberg.

Esindussärgiga tunnustati ka kahele jõuluturniiril tulemustega silmapaistnur: pallimängus osavat Jake Pervušinit ja maletaja Gerret Jaanistet.

Kuus aastat järjest valla parim meessportlane Maido Kaljur kõneleb, kuulavad volikogu esimees Eiko Tammist, vallavanem Külli Karu ja spordijuht Toivo Tallo (paremal).
Kuus aastat järjest valla parim meessportlane Maido Kaljur kõneleb, kuulavad volikogu esimees Eiko Tammist, vallavanem Külli Karu ja spordijuht Toivo Tallo (paremal). Foto: Kalju Sarapu

Kuuendat korda kerkis parimaks veteransportlaseks Maido Kaljur, kelle lemmikala on orienteerumine. Mullu tuli ta oma vanuseklassis pronksile Eesti meistrivõistlustel teateorienteerumises.

Neljandat aastat võttis valla parima meessportlase tiitli vastu Kristjan Puusepp, “Saarde vägilane 2022,” üliõpilasspordi parim klassikalises jõutõstmises. Aasta naissportlane Marie Kielas harrastab kettagolfi.

Noormeeste kategooria parim sportlane Markus Kaljur tõusis teist aastat sellele aukohale. Ta harrastab orienteerumist ja jooksualasid, esindas mullu Saarde valda medalivääriliselt Eestimaa suvemängudel ning tõi medaleid Kaitseliidu ja Eesti meistrivõistlustelt.

Parim spordineiu Greete-Liis Krapp harrastab kergejõustikku ja on esindanud koduriiki Balti ja Euroopa meistrivõistlustel. Tänupeol osalejatele läkitas ta videotervituse.

Aasta sporditoetaja OÜ Metsis ja selle juhataja Ivo Jürgenson aitasid Kilingi-Nõmme spordihoone jõusaali muretseda vajalikke seadmeid.

Sporditöötaja Eiki Lehemets tänukõnet pidamas.
Sporditöötaja Eiki Lehemets tänukõnet pidamas. Foto: Kalju Sarapu

Mulluse panuse eest nimetati maleringi juhendaja Eiki Lehemets aasta sporditöötajaks. Lehemets veab spordiklubi Vaablane ja tema õpilasi on saatnud edu spordiliidu Jõud ja Eesti meistrivõitlustel.

Võimlemisklubi Githa vilistlasrühm esines tänuks aasta võistkonnaks valimise eest Kilingi-Nõmme klubis meeleoluka kavaga.
Võimlemisklubi Githa vilistlasrühm esines tänuks aasta võistkonnaks valimise eest Kilingi-Nõmme klubis meeleoluka kavaga. Foto: Kalju Sarapu

Saarde valla õnnestunuim spordisündmus oli hääletajate arvates AS Alas-Kuuli korraldatud heategevuslik hüppepäev, mille tuluga toetati võimlemisklubi Githa.

Aasta võistkond ongi Kilingi-Nõmme tunnusmärgiks kujunenud Githa vilistlasrühm, kes Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud tänuüritusel esitas meeleoluka kava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles