VIDEO Pärnu võrkpalliklubi alistas Selveri kuldses geimis ja murdis Balti liiga medalimängudele!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi alistas Balti liiga veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Selver/TalTechi.
Pärnu võrkpalliklubi alistas Balti liiga veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Selver/TalTechi. Foto: Urmas Luik

Suvepealinna vollefännid võivad järgmiseks nädalavahetuseks Tartusse öömaja otsima hakata, sest Pärnu võrkpalliklubi lunastas pääsme Balti liiga finaalturniirile.

Pärnakad lõhkasid veerandfinaali avamatšis üllatuspommi, kui alistasid Selver/TalTechi kodusaalis 3:1. Sürpriis seisnes selles, et põhiturniiril jäid Toomas Jasmini hoolealused seitsme satsi konkurentsis viimaseks, pealinlased olid tabeli teisel real. Põhiturniiri lahingutes võitis Selver pärnakate vastu kõik neli vastasseisu.

Kuna pärnakad võitsid avamängu 3:1, piisas neile korduslahingus edasipääsuks isegi 2:3 kaotusest. 0:3 või 1:3 allajäämise korral selgunuks Balti liiga poolfinalist kuldses geimis. 

Laupäeva õhtune kordusmatš TalTechi spordihoones algas tavapärasest hilisemal õhtutunnil ehk kell kaheksa, kuna samas saalis mängitud naiste Balti liiga poolfinaalid venisid mõlemad viiegeimiseks. 

Pärnakatel oli võrreldes avamänguga rivis nurgamees Tony Tammiksaar. Veel jooksid algrivistuses platsile Hindrek Pulk, Kristo-Joosep Peterson, Jörgen Vanamõisa, Ivory Õuekallas, Richard Voogel ja Allar Keskülla. 

Pealinna oli reisinud ka mitmekümneliikmeline pärnakate fännirühmitus, kelle toel haarati tehniliseks mõttepausiks 8:6 ja avageimi keskpaigaks 15:13 edu. Siis said pealinlased liidrite najal mänguvankri veerema: kaks pallinguässa Oliver Oravalt, kaks punkti Rauno Tammelt ja seis 19:16 Selverile. Pärnu ei saanudki enam mängu tagasi ja kaotas avageimi 20:25. Peale selle jäädi ilma Petersonist, sest tempomees väänas ära hüppeliigese.

Ehkki teine algas 6:6ga, kõmmutas Orav geimi keskel kolm ässa järjest ja peagi oli pealinlaste edu 16:9. Seisult 15:20 tõi vahetusest sekkunud Kaur Erik Kais küll nelja (!) järjestikuse serviässa abil pärnakad vaid punkti kaugusele, siiski kaotasid nad teise geimi 19:25.

Võitjas ei tekkinud kahtlust ka kolmandas geimis, kui pärnakatele vaatas tabloolt vastu 2:5, 9:16 ja 16:25.

Niisiis ootas ees otsustav ja 15 silmani mängitav kuldne geim, mille võitja pääses nädala pärast Taaralinna nelja tiimi finaalturniirile.

Kui esimesed kolm geimi olid suvepealinlastele üks suur kannatamine, suutsid nad nüüd end kokku võtta: blokk Vanamõisalt, kaks silma nii Kaisilt kui Pulgalt ja 6:3 Pärnule. Pooli vahetati pärnakate 8:6 juhtimisel. Mängumeeste punktidel oli mehe eest väljas 20aastane Kais, kes tõi lõviosa punktidest. Pärnul oli esimene matšpall seisul 14:11, kuid Pulga pallingu järel ei jäänud pall maha. Selver päästis teisegi matšpalli, ent mängu lõpetas Pulga ründelöök! 15:13 – Tartu pilet taskus!

Pärnakate parimana tõi Pulk 16 punkti. Kais lisas 13 silma. Selveri resultatiivseimad olid Orav ja Tamme, kes tõid vastavalt 19 ja 16 punkti.

“Väga ägedad emotsioonid!” rõõmustas Pulk mängu järel. “Ma arvan, et me ei üllatanud vaid teisi, vaid natuke ka iseennast. Need poisid väärisid raske töö tulemusena väikest preemiat. Ja muidugi Tom (Jasmin, M. P.) ka!”

Suurte mängude mees Pulk tunnistas, et nautis otsustavatel momentidel platsil olemist. “Absoluutselt, täiega nautisin! Selle pärast ma seda mängu niiväga armastangi, nende emotsioonide ja võitluse pärast – see kutsubki platsile tagasi,” tunnistas tööl käiv diagonaalründaja, kes kuigi palju treeningutele ei jõua. “Sellised pikad mängud on rasked. Ma ei ole praegu sellises füüsilises vormis kui siis, kui mängisin võrkpalli tippsportlasena. Praegu olen täielikult amatöör. Tippsportlastega siin madistada on ikka üsna kurnav ja raske.”

Pulk kiitis Kaisi, kes edasipääsu nimel andis väga suure panuse. “Mul on platsi kõrval teisi poisse hea utsitada. Äkki ma annan neile selles võtmes midagi juurde, et nad tunneksid end platsi peal natuke kindlamalt?” arutles mentor. 

Pärnu läheb laupäevases poolfinaalis vastamisi Tartuga, teises paaris madistavad omavahel Läti tiimid Riia tehnikaülikool ja Daugavpils. Finaal ja pronksimatš on kavas pühapäeval. 

Matš on järelvaadatav: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles