Alvar Johannes Alev: Loodan, et suudan tagasilöökide kiuste siit MMilt veel midagi välja võluda

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alvar Johannes Alev.
Alvar Johannes Alev. Foto: Tairo Lutter

Alvar Johannes Alev saavutas Sloveenias Põhja suusaalade maailmameistrivõistluste avadistantsil ehk 30 kilomeetri suusavahetusega sõidus 66 mehe hulgas 35. koha. Tori vallast Jõesuu külast pärit 29aastane olümpiasportlane tunnistas, et see polnud koht, mille järele ta Planicasse läks.

Aga alustame algusest. Enne MMi rassis Pärnumaa mees kolm nädalat Itaalia Alpide mäestikulaagris ja käis vahepeal Toblachi MK-etapil.

"Viimane nädal Slingia mäestikus läks kokkuvõttes päris hästi. Kuna hooaja siht oli Planica, sai viimased nädalad valmistuda nii-öelda Norra vormi ajastamise mudeli järgi: Slingia nädalal üle ei pingutanud, vajalikud intensiivsed tööd ja treeningud said ilusti tehtud," selgitas suusataja.

Sellele järgnes üks kergem nädal praeguses kodus ehk Norras Oslos. Alev tunnistas, et mäestikust allatuleku järel on esimene nädal alati veidi keeruline, ent tema vorm on üldjuhul tipus 10–15 päeva pärast keskmäestikust naasmist. Kõik püsis graafikus.

"Kalendrist hoolega päevi lugedes sai planeerida kümnenda päeva peale [MMi] suusavahetusega sõidu ja 15 kilomeetri vabatehnika siis 15. päevale," avaldas Alev.

Päev enne lendu Sloveeniasse, esmaspäeval, oli oluline teha veel üks tugev treening. Seegi harjutuskord lindi peal läks täkkesse.

"See oli juba kuid ette mõeldud ja pidi vormi ajastamist silmas pidades olema kindlasti senise hooaja parim. Ja seda ta selgelt oli: paremad laktaadid, parem enesetunne ja suuremad kiirused kui varem. Kõik oli treeningute poolest tehtud," rõõmustas pärnumaalane. "Pärast treeninguanalüüsi lõime veel sõbraga nukid kokku ja tõdesime, et nüüd ei tohi ainult haigeks jääda!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles