Pärnu noor kelner valmistub Eestit esindama

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Ma ei vaheta seda eriala millegi vastu,” ütleb Ammende restorani kelner Karl-Kristohver Klaassepp.
“Ma ei vaheta seda eriala millegi vastu,” ütleb Ammende restorani kelner Karl-Kristohver Klaassepp. Foto: Mailiis Ollino

Jutleme noore kelneri Karl-Kristohver Klaassepaga tema esimeses töökohas Pärnu Ammende villas, kus ta esindushoone külastajate söögi- ja joogisoove täidab. Vestluskaaslase näost ei paista väsimuse märkigi, kuigi ta on eelmisel päeval naasnud Hollandi valitsuse linnast Haagist kutsevõistlustelt.

Eestit esindas 15 võistkonna hulgas Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK), mille vilistlane Klaassepp on. Võistlusnärvi peab jätkuma ka 7. märtsil Tallinnas “Euroskill 2023” restoraniteenindaja eriala valikvõistluse finaalis ja kui ta sealt kilbiga väljub, ootab septembris üleeuroopaline Euroskills Poola mereväravas Gdanskis.

Haagis sai PKHK võistkond suurepärase rahvusvahelise kogemuse, ehkki ei pääsenud 15 võistkonna hulgas esikolmikusse. Klaassepa arvates mindi alt pakutava söögi ja joogi turundamise ehk hindajate ees mahamüümisega ehk sellepärast, et seda õpet kooli õppekavades veel otseselt pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles