Linnaorkester toob virtuoossed vennad koos lavale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pildil Hans Christian Aavik.
Pildil Hans Christian Aavik. Foto: Madis Veltman/Postimees

Pärnu linnaorkester annab sel nädalal Pärnu kontserdimajas ainulaadse kontserdi, kus saab dirigendi ja viiulisolistina koos esinemas näha virtuoosseid vendi, Henri Christofer ja 2023. aasta presidendivastuvõtulgi säranud Hans Christian Aavikut.

Aastaid Saksamaal, Šveitsis ja nüüd Hollandis tudeeriv noor tulevikutalent dirigent Henri Christofer Aavik pälvis oma konkursisaavutuste eest (esikoht Soomes Jorma Panula konkursil ja teine koht Svetlanovi konkursil Monacos) kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia.

Oma erialal on tippu jõudnud ka tema vend Hans Christian, kes võitis tänavu viiuldajate esikümnesse kuuluva rahvusvahelise Carl Nielseni konkursi ja pälvis sellega samuti kultuurkapitali preemia.

Erinevalt vennast on Henri Christoferi Eestis näha ja kuulda olnud veel võrdlemisi vähe: ta on aastaid ära olnud õppimas: pikemat aega Saksamaal Weimari muusikakõrgkoolis, vahetusõpilasena Šveitsis Zürichi kunstide koolis ning nüüd Amsterdamis ja Haagis.

Kontserdil tuleb esitusele maailmaklassikute Carl Nielseni, Ludvig van Beethoveni, Jean Sibeliuse ja Eduard Tubina looming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles