Alevi teine start MMil lõppes kohaga kuuendas kümnes

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alvar Johannes Alev lootis vabatehnikas sõita parema lõppkoha kui suusavahetusega sõidus, mis paraku ei õnnestunud.
Alvar Johannes Alev lootis vabatehnikas sõita parema lõppkoha kui suusavahetusega sõidus, mis paraku ei õnnestunud. Foto: Tairo Lutter

Põhja suusaalade MMil Sloveenias Planicas läks 15 kilomeetri vabatehnika eraldistardist rajale 97 meest.

Pärnumaa suusaklubi Jõulu kasvandik Alvar Johannes Alev tuiskas kolme ringi läbima 11ndana. Eestlastest olid ühe soojakraadiga võistlustules veel Martin Himma (16) ja Kaarel Kasper Kõrge (41). Maarjamaalaste võrdluses oli poolel maal kiireim Kõrge, kes edestas Alevit kaheksa ja Himmat 15 sekundiga.

Medalid jagasid norrakad, kes teenisid taas nelikvõidu. Oma teise kulla pälvis MMil Simen Hegstad Krüger, kes edestas Harald Östberg Amundseni 5,4 ja Hans Christer Holundit 24,6 sekundiga. Suusakuningas Johannes Høsflot Klæbo (+25,5) jäeti esimesena pjedestaalilt välja. Viies oli rootslane William Poromaa (+48,9) ja kuues norralane Sjur Röthe (+52,8).

Eesti parimaks kerkis viimaks Martin Himma (+3.20), kes sai lõpuprotokolli 47. koha. Alev oli 51. (+3.36) ja Kõrge 55. (+3.42).

MMi avastardil, 30 kilomeetri suusavahetusega sõidus teenis Alev tõbisena 35. koha. 29aastane Tori valla sportlane võistleb veel reedel teatesõidus ja pühapäeval 50 kilomeetri klassikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles