Video ja galerii Kanaküla peegelmaja saaga lõppvaatus võttis silma märjaks (5)

Copy

Kanakülla ehituskeeluvööndisse ja riigimaale rajatud Riverbed Inni puhkemaja asukoha ümber käinud vaidlus sai eile lahenduse: riigiamet teisaldas hoone.  

Info Kanakülas veele liiga lähedale rajatud puhkekompleksist jõudis keskkonnaametisse nende endiselt töötajalt, kes paar aastat tagasi juhuslikult jõe äärde käima sattus. Nii sai alguse kemplus ülivõrdes kiidusõnu teeninud elamusmajutuse pakkuja ja riigi vahel, millest Pärnu Postimees kirjutas pikemalt mullu: “Eeskujuks toodud majutaja maadleb riigiga kohtus”. 

Keskkonnaameti otsus hoone teisaldamiseks sündis detsembri alguses, kui selgus, et neljast ettekirjutusest ja kokku 38 000eurosest sunnirahast ei piisa. Maja omanik, osaühing Ilusäde, otsis kohtust ajutist õiguskaitset, mida ta ka kahel korral sai. Veebruaris andis ringkonnakohus keskkonnaametile loa maja teisaldada. Eramaale tõstetud saunamaja osas õiguskaitse jätkub.

Ilusädele anti peegelmaja teisaldamise ajast teada üle nädala tagasi. Kui ametnikud ja teisaldamist korraldavad töömehed esmaspäeva hommikul Kanakülla jõudsid, polnud viimane loodust nautinud kunde majakesest veel lahkunud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles