Avalik kiri: Pole inimest, pole probleemi

, juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Austatud õiguskantsler!


Juba sajandeid enne meie ajaarvamist lahendati probleemid lihtsalt: pole protestijat, pole probleemi. Kahjuks on sama teed minemas Eesti valitsus, kes andis kõrgetele ametnikele käsu kivi südamesse asetada ning lugeda pensioni kojukande vääriliseks vaid 90aastased ja vanemad voodihaiged!



Küünilisemat käsku valitsuselt ei suuda ette kujutadagi. Valitsus kiitis heaks seaduse, mis annab sotsiaalkindlustusameti ametnikele õiguse muuta arstliku ekspertiisikomisjoni otsuseid.



Represseeritute suhtes on valitsus läinud veel kaugemale. Enam ei saa ettenähtud toetusraha kätte oma soovi kohaselt, vaid ainult oma või volitatud isiku pangakontolt. Isegi tasu eest mitte! Nii teatati mulle Pärnu pensioniametist veel 20. jaanuaril.



Lugupeetud õiguskantsler, Pärnu regiooni kunagiste poliitvangide ühenduse juhatus loodab, et teie abil õnnestub taastada nii meie regiooni veel elus 212 endise poliitvangi õigused kui arstidelt äravõetud sõnaõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles