Avalik kiri: Taali kooli kaitseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taali koolimaja.
Taali koolimaja. Foto: Henn Soodla

Majanduskitsikus on sellel aastal vaieldamatult teema, mis puudutab igaüht. Kindlasti ei ole Sauga valla ees seisvate probleemide lahendamine kaugeltki kerge. Vallaeelarve on tuntavas miinuses ja väljapääsu leidmine väga raske, kui mitte võimatu. Ühena pääseteedest on vallavalitsus välja pakkunud Taali põhikooli sulgemise, mille tagajärjel eelarve puudujääk jääks tuntavalt väiksemaks. Ja teoreetiliselt võiks ju hiljem kauni maatüki äragi müüa ….


Paraku on haridus see, kus kulud on väga selged ja läbipaistvad ning lihtne on kokku hoida, kuid see kokkuhoid tähendab mõõtmatult palju hulgale meie valla peredele ja eeskätt nende lastele, kes peavad leidma uue koolitee.



Kurb, kui maaelu sihipärane väljasuretamine bussiliinide, kaupluste, sideettevõtete sulgemise järel on jõudnud koolideni. Majandus pöördub mõne aasta pärast taas tõusuteele, kuid vald on kaotanud rea potentsiaalseid kodanikke, keda enam ei hoia maal ilusad krundidki. Kellele seda valda siis vaja on? Oma kodanike säilitamine ja nende elutingimuste parandamine peaks ju olema iga vallavalitsuse esmaülesanne.



Pöördume käesoleva kirjaga Sauga vallavolikogu poole palvega käituda tõeliselt riigimehelikult, mitte üksnes poliitikutena, ja kutsume üles meie laste nimel mitte sulgema Taali põhikooli, vaid vaagima muid võimalusi eelarve tasakaalustamiseks.



Taali kooli õpilased, nende vanemad ja kooli kollektiiv
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles