Persoon ⟩ Suurpere ema: Lastega kodus olemine on töö nagu iga teine (1)

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Sabina Ruuge ei kujuta elu lasteta enam ette. Pildilt puuduvad  vanem poeg ja pereisa, kes pildistamise ajal oli tööl.
Sabina Ruuge ei kujuta elu lasteta enam ette. Pildilt puuduvad  vanem poeg ja pereisa, kes pildistamise ajal oli tööl. Foto: Urmas Luik

“Kes ütles, et emaks olemine peab lihtne olema?” küsib viie lapse ema Sabina Ruuge, kui uurin suurpere argielu kohta. Ruuge tõdeb, et ehkki mõnikord on raske, ei kujutaks ta elu ilma lasteta enam ette.

Veel mõne aasta eest elas pere Tallinnas, kuid ihkas pealinna kärast eemale. Esialgne plaan kolida Raplasse läks luhta ja pere leidis endale meelepärase ridaelamu hoopis Pärnus Tammistes.

Viimased pea kolm aastat on Ruuge vabatahtlik organisatsioonis MTÜ Pärnumaa Lasterikkad ja see aeg on teda enda hinnangul inimesena palju muutnud. 

Sabina, miks te hakkasite vabatahtlikuks?

Kuulsin Pärnumaa lasterikaste ühingust esimest korda tuttavalt, kes soovitas uute tutvuste pärast liituda. Olime äsja Pärnusse kolinud ja palju inimesi siit ei teadnud.

Läksingi ühingusse kohale ja küsisin, kuidas saan neile abiks olla. Nii see kõik alguse sai. Kui mul enne Pärnus sõpru ja kogukonda polnud, siis nüüd on armsaid inimesi minu ümber väga palju, kelle eest ma olen väga tänulik.

Mida täpsemalt vabatahtlikuna teete?

Põhimõtteliselt kõike, millega abiks saab olla. Löön kaasa koolikampaanias (augustis kogutakse suurperede lastele koolitarbeid, K. S.), peamiselt tegutsen aga Pärnus Lai 10 kaubatoas, mis algul oli lasterikaste perede abistamiseks mõeldud, kuid nüüd avatud kõigile. Kui esiti oli seal käimine tasuta, siis nüüd küsime sissepääsu eest kaks eurot inimese kohta. Üür vajab maksmist ja millestki peab MTÜ ju tegutsema. Kaubatoast saab inimene võtta kaasa nii palju asju kui vaja: rõivaid, jalanõusid, potte-panne, isegi telekaid on olnud. Nüüd, Ukrainaga seoses, on väga paljud inimesed hakanud meid abistama.

Pühapäeviti aitan komplekteerida toidupanga abipakke. Praegusel ajal, mil elu on nii kalliks läinud, aitab see peresid meeletult. Meil on abivajajaid kõikjal maakonnas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles