Rääma koolis kooti ühiselt vaipa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rääma põhikooli õpetajate ja õpilaste kootud kümnemeetrine kaltsuvaip.
Pärnu Rääma põhikooli õpetajate ja õpilaste kootud kümnemeetrine kaltsuvaip. Foto: Evelyn Friedemann

Selle õppeaasta sügisel alustasid Rääma kooli õpilased ja õpetajad käsitööõpetaja Katariina Maasika eestvedamisel ühiselt kaltsuvaiba kudumist.

Rääma kooli direktori Elmo Joa jutu järgi otsustasid Rääma ja Vanalinna põhikool sel õppeaastal üheskoos noorte ettevõtlikkuse arendamisega tegelema hakata ning sellega seoses on tulemas kahe kooli ühiseid ettevõtmisi. „Õpetaja Maasikas on üks nendest õpetajatest, kes Räämal ettevõtliku kooli tegevustes aktiivselt osaleb, meie vaibategu kajastabki ettevõtlikku ühistööd,“ ütles Joa.

Vaip on ligi kümme meetrit pikk ja selle kudumises lõid kaasa nii Rääma kooli õpilased kui õpetajad – kokku 162 inimest. „Iga inimese kootud triibu külge kinnitati suur puidust nööp, millel on kirjas kuduja nimi,“ kirjeldas Joa.

Et kaltsuvaiba tegemises kaasa lüüa soovijaid oli tunduvalt rohkem, kui lõimelõnga kangaspuudele mahtus, on direktori ütlust mööda juba alustatud uue vaiba kudumisega. „Päris kindlasti tuleb teinegi vaip niisama värvikas ja omanäoline,“ lubas ta.

Valminud kaltsuvaip leidis kõigile imetlemiseks väärika koha kooli koridori seinal.

Pikka vaipa saab imetleda Youtube’i video vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles