Hoiatus ⟩ Öösel puhkeb torm, liiklusolud halvenevad (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Torm kergitab Pärnus merevett.
Torm kergitab Pärnus merevett. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse teatel puhub eeloleval ööl Lääne-Eesti viies maakonnas tugev tuul, tuiskab ja liiklusolud halvenevad.

Öö hakul tugevneb Lääne-Eestis loodetuul sisemaal puhanguti 15, rannikul 25, saarte rannikul vastu merd 30 meetrini sekundis. Sajab lund, lörtsi ja tuiskab.

Ilmateenistus hoiatab, et märja lume ladestus võib põhjustada okste ja puude murdumist ning liiklustingimused halvenevad.

Teise taseme hoiatuse andis ilmateenistus Pärnu-, Lääne-, Harju-, Saare- ja Hiiumaale. Esimese taseme hoiatus anti Rapla-, Järva-, Viljandi-, Jõgeva-, Ida-Viru-, Valga- ja Põlvamaale.

Keskkonnaagentuuri ilmateenistus andis Lääne-Eesti maakondadele teise taseme ilmahoiatuse.
Keskkonnaagentuuri ilmateenistus andis Lääne-Eesti maakondadele teise taseme ilmahoiatuse. Foto: Keskkonnaagentuur

Homme hommikul pöördub tuul kõikjal loodesse ja põhja. Tuule kiirus ulatub puhanguti 15, Lääne-Eesti saartel ja rannikul kuni 25 meetrini sekundis. Lumesadu järkub ja mitmel pool tuiskab. Liiklustingimused on keerulised homme päevalgi. Maha võib sadada viis kuni 15 sentimeetrit lund.

Keskkonnaagentuuri Pärnu mõõtmisjaama prognoosi kohaselt tõuseb veetase laupäeva hommikul kella seitsme ajal Pärnu jõe suudmes 108 sentimeetrit üle Amsterdami nulli.

Laevaliiklust korraldavast ettevõttest Kihnu Veeteed öeldi, et nende liinidel pole ilmaolude tõttu häireid ette näha.

Transpordiamet soovitab niisuguse ilmaga võimalusel liiklemist vältida, kuna laupäeva hommikuks jõuab merelt Eesti kohale varakevadine maru, mis muudab liiklusolud keeruliseks. Tugevad tuuleiilid tähendavad peale pinnatuisu teele langevaid puid ja oksi, mistõttu tuleb olla eriti tähelepanelik.

Liiklejatel palutakse arvestada, et teeolud on märtsis veel talvised ja talverehvide suviste vastu vahetamisega ei tasu kiirustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles