Galerii ⟩ Viimane võimalus: valijaid peibutati räime, seemnete ja mõõdulindiga

Copy

Riigikogu valimiste tulemused selguvad ööl vastu esmaspäeva. Uurisime, mida erakondade esindajad Pärnus päev enne valimiste suurt finaali häälte püüdmiseks veel ette võtsid. Martensi väljaku ja bussijaama piirkonnas sai soovi korral jutupuhumise kõrvale ka kõhu täis süüa ja vajalikku kraami koju kaasagi.

Pärnu bussijaamas seisid sotsiaaldemokraadid, punutud korvid näpus. Valimisnänni pakuti mõõdulindist pastakate, kommide ja tikkudeni, kõik mõistagi erakonna värvides. Pärnakad suhtusid priilt jagatud kaupa hästi ja näiteks mõõdulindid läksid kui soojad saiad. 

Komme oli sotsidel kaasas kolme kilo jagu ja kella 12 paiku olid neist järel riismed. Esinumber Peep Peterson rääkis, et eile käidi punast kaupa realiseerimiskeskusest juurde ostmas, sest eesmärk kogu kraam enne valimisi laiali jagada oli läinud väga hästi. 

Kommi võtnud Aalo lubas valima minna. Kus seda teha saab, ta ei teadnud. “Ma ei tea, keda valida. Ei ole mingit eelistust. Kui on mõni tuttav, siis valin teda,” ütles Aalo.

Bussijaama esisel jalutas ka Eesti 200 kandidaat Kätlin Joala, kes erakonna Martensi väljaku telgist oli kaugemale tulnud. Joala pakkus vastutulijaile köögiviljaseemnepakikesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles