VIDEO ⟩ Pärnu võrkpalliklubi kaotas Tartule. Voogel: Näitasime kolmandas geimis, et tahame seda finaalikohta

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu võrkpalliklubi mängib homme pronksile.
Pärnu võrkpalliklubi mängib homme pronksile. Foto: Urmas Luik

Pärnu võrkpalliklubi pidi Balti liiga poolfinaalis tunnistama Tartu Bigbanki paremust ja mängib homme pronksile.

Kodumeeskond Tartu pani 690 pealtvaataja ees avageimis kohe minema ja võitis selle kindlalt 25:14. Teises oli põnevust rohkem: Toomas Jasmini hoolealused olid mängumeeste punktidel veel löögiulatuses (17:20), ent imet ei sündinud ja põhiturniiri tšempion võitis teisegi (25:19).

Kolmandas käidi ühte sammu 14:14ni, siis teenisid pärnakad aga viis silma järjest (19:14)! Suvepealinlastel oli otsustavatel momentidel kasutada mitu geimpalligi, ent Tartu pani siiski paremuse maksma – 28:26 ja 3:0.

Pärnule tõid kaheksa silma nii Kaur Erik Kais (+3), Jörgen Vanamõisa (+4) kui Henrique Silva Pereira Arthur (+7). Tartu eest möllas Matej Šmidl, kes tõi üleplatsimehena 20 punkti (+13). Pärnul oli parem vastuvõtuprotsent (54 vs. 50), ent nigelam rünnak (31 vs. 46).

Richard Voogel.
Richard Voogel. Foto: Urmas Luik

Pärnu sidemängija Richard Voogel tõdes mängujärgses intervjuus, et matš ei alanud nii, nagu loodeti.

“Tahtsime nendega ikka punkt punktis mängida ja seda mängu võita!” kinnitas 21aastane sidemees ja lisas, et finaalturniiril on ikka kerge ärevus sees. “Nad näitasid rohkem kvaliteeti – see on fakt, et neil on rohkem kvaliteeti. Aga me ei lasknud pead norgu ja näitasime kolmandas geimis, et tahame seda finaalikohta. Palju õnne Tartule, nad olid meist paremad. Ma väga loodan, et oleme homme hoopis teiste nägudega ja suudame kohe näidata sellist mängu, nagu viimases, hästi võistluslikku.”

Pärnakate pronksimatši vastane tuleb lätlaste paarist Riia tehnikaülikool ja Daugavpils, kes hakkavad madistama kell 19. Kas pärnakad eelistavad neist kumbagi? “Pigem võtaks vastu Daugavpilsi, oleme neid põhikoosseisuga võitnud. Aga ütleksin, et mõlemad on sama tugevad. Mängivad ühtemoodi ja on väga emotsionaalsed võistkonnad: võidab see, kes rohkem tahab,” arvas Voogel.

Pronksimatš mängitakse homme kell 14. Balti meistritiitli nimel pannakse pall mängu kell 17.

Poolfinaal on järelvaadatav: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles