Pärnumaa kodutütred pidasid Audrus sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütred.
Kodutütred. Foto: Erakogu

Kui 8. märtsil kogu Eestimaa tähistas naistepäeva, tähistasid Pärnumaa kodutütred oma 80. aastapäeva. 

Sellel päeval oli Audru keskkool peomeeleolus juba hommikust peale, sest õhtul kogunesid koolimajja Pärnumaa ringkonna kodutütred, nende juhid ja külalised.

Audru koolimaja võttis külalisi vastu küünlasäras. On ju kodutütarde koonduse avalauseks sõnad: "Tuli soojendab. Tuli valgustab. Valitsegu soojus ja valgus meie keskel."

Kodutütarde pidulik koondus algas reglemendile vastavalt Eesti Vabariigi ja kodutütarde lipu sissetoomise, hümni laulmise ja küünalde süütamisega.  

Kodutütarde Pärnumaa ringkonnavanem Dairi Õun rääkis oma avakõnes, et kodutütarde Pärnumaa ringkonna alguseks loetakse 8. märtsi 1932. aastat. Ringkond sai alguse Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna koosolekul, kus otsustati asutada organisatsioon tütarlastele Naiskodukaitse Noored nime all.

Kodutütreid olid tervitama tulnud Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik Mehis Born, organisatsiooni Noored Kotkad Pärnumaa maleva pealik Ivo Kivisaar, Audru vallavanem Siim Suursild. Audru kooli poolt tervitas külalisi kooli direktor Peep Eenraid.

Kodutütarde Pärnumaa ringkonna vanem Dairi Õun jagas peavanem Angelika Narise ja ringkonnavanema tänukirju ning erialamärke tublidele kodutütardele. Esimest korda Pärnumaa kodutütarde ajaloos tunnustati hoolsusmärgiga Mari Liis Pähkelit ja Tiina-Ann Turu, mõlemad Ursa Majori rühmast. Hoolsuspaela said seitse kodutütart Pärnu Suvelinna tüdrukute rühmast ja Ursa Majori rühmast.

Õhtu lõppes Audru keskkooli õpilaste kontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles