GALERIID ⟩ Pärnumaa hokiliiga medalimängud pakkusid närvikõdi viimaste minutiteni

Copy
Korraldaja kinnitusel läks teine hooaeg korda ja oli palju tasavägisem kui mullune.
Korraldaja kinnitusel läks teine hooaeg korda ja oli palju tasavägisem kui mullune. Foto: Urmas Luik

Suvepealinna uisuplatsil tõmmati mõnusa talveilmaga joon alla Pärnumaa jäähokiliiga teisele hooajale. Kõva madinat nägi nii finaalis kui pronksimatšis, mis lõppesid mõlemad skooriga 3:2.

Laupäeva esimeses lahingus liuglesid jääle Lelle Saurused ja Pärnu Piraadid, kes hakkasid heitlema pronksi nimel. Favoriidikoorma võis asetada lellekate õlule, kes tegid põhiturniiril pärnakatele mõlemas matšis tuule alla: Piraatidel jäi nelja meeskonna turniiril kuues matšis võidurõõm maitsmata.

Pärnakad olid aga hooaja kulminatsiooniks põhiturniiri vastasseisud peast pühkinud ja haarasid kahe perioodi järel 2:0 edu. Otsustaval kolmandikul suutsid Saurused mänguseisu viigistada, ent viimane sõna jäi siiski kodumeeskonnale, kui Rando Järve lõi tabloole 3:2 – hooaja esimene võit ja pronks kaelas! Suvepealinlastest said värava kirja veel Edgar Voloshko ja Priit Jõeäär.

“Võrdsete heitlus,” resümeeris turniiri peakorraldaja ja Piraatide treener Rivo Rehe, kes tunnistas, et pronksmedalid tähendavad neile väga palju, sest kaks hooaega on oldud autsaideri rollis. “Väravavaht (Valik Gorretski, M. P.) tassis meid korralikult, päästis paar sellist lööki ära, mis näisid juba kindla väravana. Meie meestel on täna igatahes väga hea tuju: hooaja esimene võit ja milline veel, väljakul oli kõvasti närvikõdi!”

Võidukarika nimel hakkasid madistama Pärnu ja Viljandi hokiklubi ehk tiimid, kes võitsid põhiturniiril kuuest mängust viis. Omavahelised lahingud olid 1:1 ja finaalgi kujunes tasavägiseks.

“Äge finaal – mõlemad matšid pakkusid põnevust lõpuminutiteni!” kinnitas Rehe, kelle sõnutsi haarasid viljandlased esimese kahe kolmandikuga 2:0 edu, ent pärnakad suutsid otsustaval raskest seisust välja tulla ja mängu enda kasuks kallutada. “Kõik kolm väravat olid küll õnnega pooleks, aga kõva võitluse tulemus. Koduvõistkonna väravavaht (Siim Saal, M. P.) tegi väga kindlat tööd.”

Pärnu eest sahistas tiitlimatšis kahel korral väravavõrku Silver Sonntak, üks tabamus läks Tanel Meltsa nimele.

Melts valiti ka turniiri parimaks ründemängijaks, kui kunagine meistriliiga jalgpallur sai kirja 13 resultatiivsuspunkti: kuus väravat ja seitse söötu. 13 silma kogunes ka Viljandi satsi liikmele Siim Pärnakule (11 väravat, kaks söötu), ent mõõduvõtu silmapaistvaima autasu otsustati siiski anda pärnakale. Parim kaitsja oli Viljandi tiimi liige Markus Madisson, kes oli terav rünnakulgi, kui kogus kuus tabamust ja viis söötu. Parima väravavahi aunimetuse pälvis Pärnu hokiklubi puurilukk Siim Saal.

Pärnumaa hokiliiga meistriteks tulid peale Sonntaki, Meltsa ja Saali veel Allar Bergstein, Villu Jallai, Kristjan Nikolaev, Aleksander Tihomirov, Rene Bernard, Ossi Rantanen, Denis Plechkin, Raimond Melts, Gert Olesk, Avo Rannar, Sergei Balõsov, Mati Murru, Raivo Parts ja Heiki Õispuu.

Korraldaja kinnitusel läks teine hooaeg korda ja oli palju tasavägisem kui mullune. Nimelt oli Viljandi debüüthooajal väljas oma kõvima satsiga, nüüd saadeti võistlustulle teine rivistus.

“Üks võistkond polnud enam teistest üle,” resümeeris Rehe. “Järgmine aasta jälle!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles