Video ja pildid ⟩ Nooruse maja valijate seast leiab nii traditsioonilise hääletamise austajaid kui ka hiljaks jäänud e-hääletajaid

Copy

Nooruse majas oli lõuna paiku suhteliselt rahulik õhustik, valimas oli ainult paar inimest ning valimisjaoskonna töötajatel polnud palju muud teha kui pöidlaid keerutada. Kuid nagu Nooruse maja ja ühtlasi ka valimisjaoskonna juhataja Uudo Laane ütles, oli tegu petliku pausiga, sest ennelõunaga oli valimas käinud üle 700 inimese. “Valimispäev on läinud väga töiselt, rahvast käib kogu aeg ja pidevalt on järjekord,” ütles Laane.

Ning nii kui lõuna lõppes, algas ka suur inimvoor valimisjaoskonda. Siuh ja säuh, isikukontroll, sedel pihku, kabiini hääletama, tempel peale ja sedel kasti. Nii vooris läbi valmisjaoskonna igas minutis kümmekond hääletajat. Enamik neist ikka lähiümbruskonnast, kuigi Nooruse maja valimisjaoskonda pääsevad hääletama ka inimesed osavaldadest, isegi nii kaugelt kui Tõstamaalt.

“Me magasime e-hääletuse maha! Muidu oleks see asi juba tehtud,” ütles valimisjaoskonda saabunud Ants Pajusalu, kes elab Nooruse majast ümber nurga. Hääletama sai küll tuldud, kuid Pajusalu tulevaselt valitsuselt suuri tegusid ei oota. “Elame-näeme, enam ei looda millegi peale!” naeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles