Alevi MM läks haiguse nahka

Märt Pilme
, reporter
Copy
Alvar Johannes Alev.
Alvar Johannes Alev. Foto: Tairo Lutter

Sloveenias Planicas pandi punkt Põhja suusaalade MMile, kui nädala viimasel päeval oli kavas meeste 50 kilomeetri klassikamaraton. Pärnumaa suusaklubi Jõulu kasvandik Alvar Johannes Alev sai 49 startija hulgas 35. koha.

Tori vallast Jõesuu külast pärit 29aastane suusamees püsis esimesed kümme kilomeetrit suures pundis, ent jäi seejärel maha ja oli poolel maal 38. Seejärel vahetas Alev suuski ja tõusis maratoni teise poolega kolm kohta.

Võitjale kogunes viimaks kaotust kaheksa minutit ja 24 sekundit. “Eks maratonis on lõpp suuresti endas kinni ja kui muud pisiasjad ka ei klapi, siis see vahe tulebki. Ei taha jälle haiguse teemat mängu tuua: enesetunne on juba viis päeva väga hea olnud, aga hingamise poolest on ikka üks käik puudu. Natuke läheb ikka aega, et sellest taastuda – selle nahka see MM läks,” rääkis Alev pärast sõitu ETV otse-eetris.

Viimasel kilomeetril jagasid medaleid seitse meest. Lõpusirgel näitas teravaimat jalga norrakas Pål Golberg, kes edestas kaasmaalast Johannes Høsflot Klæbot (+1,0) ja rootslast William Poromaad (+1,2).

Alev tegi MMil neli starti. 30 kilomeetri suusavahetusega sõidus oli ta haigusega võideldes 66 mehe hulgas 35. ja 15 kilomeetri klassikas 97 suusataja seas 51. Teatesõidus saavutas Eesti tiim 15 võistkonna konkurentsis 12. tulemuse. “Tahaks olla positiivne, aga tulemus on lõpuks see, mis määrab – seda ei olnud,” tõdes jõesuulane.

Nüüd läheb Alev Norrasse ja stardib nädalavahetusel Holmenkolleni MK-etapil 50 kilomeetri vabatehnikasõidus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles