Pildid Pärnu huvikoolid tähistavad emakeelepäeva ühise suurkontserdiga

Pärnu Postimees
Copy

Tähistamaks eesti tuntuima luuletaja Lydia Koidula 180. sünniaastat ja lähenevat emakeelepäeva 14. märtsil, antakse kahe kooli eestvõttel Pärnu kontserdimajas sel nädalavahetusel suurejooneline kontsert “Imeline on eesti keel”, mis teeb kummarduse meie ilusale ja ainulaadsele emakeelele.

Vahetekste Kätlin Kaldmaa raamatust “Lydia” loeb publikule Kaili Viidas. Lavale astub ühtekokku üle 200 pillimängija, laulja ja tantsija linna kahest suurimast huvikoolist ning kaasa löövad mõlema kooli õpetajadki.


Kontserdi kunstiline juht ja muusikakooli õppealajuhataja Elo Kesküla lausus, et üks märksõnu on koolidevaheline koostöö.

Sestap on kavasse põimitud peale säravate solistide ja väiksemate koosseisude mitu uut, spetsiaalselt selleks kontserdiks loodud kahe kooli muusikalist ühisnumbrit: akordioni-, flöödi- ja kitarriorkestrid, kandleansambel, õpetajate saateansambel, ühiskoor ja koondorkester.

Pärnu muusikakooli ja Pärnu kunstide kooli koostöö sai hoo sisse eelmise aasta kevadel, mil korraldati ühiselt heategevuskontsert Ukraina toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles