Hüvasti, play-off‘id: Pärnu kossumeeskonnal läks buss rikki ja mäng lörri

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond ei jõudnud oma tiimi bussiga sihtpaika.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond ei jõudnud oma tiimi bussiga sihtpaika. Foto: Pärnu Sadam

Pärnu Sadama korvpallimeeskond võttis täna ette 360kilomeetrise bussireisi Lätti Ventspilsi, et madistada sealse tiimiga Eesti-Läti ühisliigas.

Paraku läks poolel maal sõiduvahend rikki. “Meeskond reisis oma armastatud bussis nii kaua, kuniks Johan Kärp (tiimi mänedžer, M. P.) enam roolis end mugavalt ei tundnud ja tuli tehnilise rikke tõttu Eestisse tagasi. Meeskonnale telliti Lätist uus buss – loodetavasti lõpeb varuga alustatud reis õigeaegselt Ventspilsis,” teatas Sadam sotsiaalmeedias kolm tundi enne lahtihüpet. 

Kella seitsmeseks mänguks jõutigi sihtpaika. Sadamal oli seekord kasutada üksnes kümme meest, puudu olid Tadas Pažera, Mark-Andreas Jaakson ja Ivo Van Tamm.

Ehkki avaveerand õnnestus pärnakatel 350 pealtvaataja ees võita (19:17), oldi poolajaks 36:41 taga. Teisel poolajal tegid lätlased kahekohalise edu sisse ja võitsid viimaks 91:84. 

Kuigi Sadam tegi liigatabelis kõrgemal asuva satsi vastu korraliku mängu ja näitas head, 51protsendilist visketabavust, said määravaks pallikaotused, mille Pärnu “võitis” 15:8. Ventspils teenis pallikaotustest 24, pärnakad üheksa silma. 

Suvepealinlaste eest sattus üle mitme mängu hoogu Robert Valge, kes kogus 29 punkti (kahesed 6/9, kolmesed 4/9). Isaiah Hart lisas 14, Matt McCarthy 13 ja Mihkel Kirves 11 punkti. Emmanuel Wembi tõi võitjatele 17 silma. 

Ventspils jätkab ühisliigas 16 meeskonna konkurentsis neljandal kohal, olles 27 matšist võitnud 18. Sadamal on 12 võitu ja 14 kaotust, mis annab üheksanda koha. 

Eesti-Läti ühisliiga tabel.
Eesti-Läti ühisliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis

Pärnul jääb põhiturniiri lõpuni neli mängu. Viimane play-off‘i koht on praegu Viimsi käes, kellel on pärnakatest kolm võitu rohkem. Teisisõnu: Sadam peab sõelmängudele jõudmiseks võitma kõik järelejäänud mängud ja lootma, et konkurendidki lähevad alt. 

Sadam pallib nädalavahetusel võõrsil Liepāja ja Ogrega. Järgmisse nädalasse jäävad kodumängud Tallinna Kalevi ja BC Kalev/Cramoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles