Arvustus Pärnu vokaalgrupi Mirt armastusega punutud uus plaat

Leonora Palu
Copy
Pärnu vokaalgrupil Mirt valmis uute lugudega album "Ma hingan". Ansamblisse kuuluvad Piret Lilleste, Merit Hirvoja-Tamm, Elerin Karpin, Karel Tohv, Andres Alamaa ja Madis Viik.
Pärnu vokaalgrupil Mirt valmis uute lugudega album "Ma hingan". Ansamblisse kuuluvad Piret Lilleste, Merit Hirvoja-Tamm, Elerin Karpin, Karel Tohv, Andres Alamaa ja Madis Viik. Foto: Jaan Krivel

Juba vähemalt kümme aastat on siin kandis järjekindlalt ja loominguliselt tegutsenud üks a cappella vokaalansambel, mille nimi annab aimu nende muusika olemusest ja taotlustest. Pärimus, loodus ja armastus võiksid olla kolm märksõna, mis neid iseloomustavad ja mille nad oma muusikas pruudipärjaks kokku punuvad.

Vokaalansambel kui “pillikooslus” on nauditav ja armastatud bändiliik juba aastakümneid nii siin kui mujal maailmas.

Eredaimatena meenuvad Eesti Raadio meeskvartett, ansambel Collage, Kiigelaulukuuik ja muidugi praeguse aja tippkollektiiv Estonian Voices. Nii nagu viimane mainitu, on ka Mirt valinud muusika a cappella esitamise: pole bändi, mille najal õilmitseda, kõik tuleb ehitada päris algusest.

Saateta laulmine vajab head kõrva, stabiilset häälekasutust ja üksteise tunnetamist ning muidugi hästi toimivaid seadeid. Seda kõike Mirdil õnneks jagub.

Plaati “Ma hingan” kuulates võib aimata, et koos on lauldud ja loodud juba pikka aega. Väga nauditav on kõlaline ühtlus, mille loovad naishäälte karge ja särav tämber ning neid kandvad meeshääled.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles