Sadama korvpallimeeskond kaotas lisaajal ja mattis edasipääsulootuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu satsi suurimaks korvikütiks kerkis Sverre Aav (palliga).
Pärnu satsi suurimaks korvikütiks kerkis Sverre Aav (palliga). Foto: championsleague.basketball

Pärnu Sadama korvpallimeeskonnal kadus Eesti-Läti ühisliigas ka teoreetiline võimalus jõuda sõelmängudele, kui kolm matši enne põhiturniiri lõppu kaotati võõral väljakul Liepājale lisaajal 98:102.

Eesti valitsev kossumeister reisis naaberriiki vaid üheksa palluriga, kellest lahtihüppeks jooksid platsile Isaiah Hart, Robert Valge, Saimon Sutt, Mihkel Kirves ja Matt McCarthy. Pingile jäid Sverre Aav, Mark-Andreas Jaakson, Kaspar Lootus ja Dut Mabor. 

Pärnu võitis 600 pealtvaataja ees poolaja 47:46. Pausilt tulles jätkus võrdsete heitlus ja pärnakad läksid normaalaja viimasele minutile tänu Aava kaugvisekele 87:85 eduseisus. Lätlastel oli vastus olemas kümme sekundit enne sireeni, kui Ricards Vanags surus palli kahe käega pealt (87:87). Seejärel võttis Gert Kullamäe aja maha ja visandas tahvlile rünnakujoonise, mille järel sai Kirves keskpositsioonilt viskele ja McCarthy veel palli hüpitadagi, kuid mänguvahend rõngast ei lähinud. Lisaaeg! 

Lisaaja alguses tegid pärnakad praaki ja juba poolteise minuti järel leidsid end 88:95 kaotusseisust. Raskest olukorrast enam välja ei rabeldud.

Sadamale tõi kuus meest kahekohalise punktisumma: Aav viskas 20, Hart ja McCarthy 16, Valge 12, Kirves 11 ja Sutt kümme silma. Liepāja eest tegi harva nähtava partii nende mängujuht Renars Birkans, kes üleplatsimehena kogus 25 punkti ja jagas 15 (!) resultatiivset söötu.  

Sadamal on nüüd üheksandana 12 võitu ja 15 kaotust. Äsjane allajäämine tähendas, et mullune pronksisats jääb tänavu play-off’ist ehk kaheksa hulgast välja. Liepāja (12-17) tõusis 16 meeskonna konkurentsis kümnendaks. Pärnu mängib põhiturniriil veel homme Ogrega võõrsil ja uuel nädalal Tallinna Kalevi ja BC Kalev/Cramoga kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles