Pildid Pärnus finišisse jõudnud etluskonkursi võitis pereisa Tartust

Pärnu Postimees
Copy

Emakeelepäeva eel Koidula muuseumis toimunud üheksanda üleriigilise Koidula luule etluskonkursi finaali parimaks tunnistas žürii üksmeelse otsusega Algis Astmäe Tartust.

Etluskonkursi finaali pääses kõikjalt Eestist neliteist etlejat, kes esitasid Lydia Koidula luule kõrval ka enda valitud eesti autorite loomingut.


Astmäe esitas väga professionaalselt Koidula luuletuse “Teretus” ja meisterlikult Leelo Tungla lasteluuletuse “Kassike Kaspar arvutab”, avaldas näitlejaharidusega Koidula muuseumi juhataja Elmar Trink.

Algis Astmäe on varem pisut tudeerinud lavastamist Viljandis Kalju Komissarovi käe all. Praegu on tal Tartus Vilde ja Vine kohviku rõdusaalis valmimas ulmeklassika monolavastus.

“See oli tegelikult mu esimene luulekonkurss,” tunnistas võitja. Koidula muuseumis on ta varem kaasa elanud oma lapse esinemisele koolinoorte konkursil. “Nüüd sain ise maitse suhu, ürituse fantastiline atmosfäär ja kuidas inimesed lugesid, ma olen täiesti vaimustuses. Ma ei ole varem sellele konkursile sattunud, kuid nüüd pean tuleval aastal tulema esikohta kaitsma,” kõneles ta.

Etlejaid hindasid luuletajad Doris Kareva ja Kaupo Meiel ning näitleja Katrin Nielsen.

Žürii otsusega sai teise auhinna Elvi Reinvald Kuusalust ja kolmanda Martiina Viil Tartust. Eriauhinna pälvisid Tuulike Mölder Valgjärvelt, Katariina Kilk Kehrast ja Silvi Saar Haljalast. Kõiki finaliste tänati diplomiga, žürii liikmed andsid esinemistele tagasisidet ja jagasid häid näpunäiteid tulevasteks esinemisteks.

Üleriigilisele täiskasvanute etluskonkursi finaalvõistlusele sõeluti etlejaid veebruaris-märtsis piirkondlikel konkurssidel Kuressaares, Võrus, Tartus, Haljalas, Tallinnas ja Pärnus. Konkursi korraldajad on Koidula muuseum ja Eesti kirjanike muuseumide ühing ning patroon poetess Doris Kareva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles