Liitlaste lennuvägi harjutab Pärnumaa õhuruumis

Pärnu Postimees
Copy
Hävituslennukid Eurofighter Typhoon teevad harjutusi.
Hävituslennukid Eurofighter Typhoon teevad harjutusi. Foto: Eesti Kaitsevägi

Sel nädalal teevad Eesti õhuruumis lende Ämari lennubaasis teenivad Saksamaa õhuväe piloodid hävituslennukitel Eurofighter Typhoon.

Muuhulgas harjutatakse madallende. Lennud toimuvad tänasest kuni 18. märtsini Ida-, Kesk-, Edela- ja Lõuna-Eesti madallennu aladel mitte madalamal kui 152 meetrit ajavahemikus 9–18. Lennukid võivad mööduda asulatest või üksikutest taludest, võimalusel püütakse asustatud alasid vältida.

NATO liikmesriigid eraldavad õhuväe õppuste ja harjutuste, sealhulgas madallendude korraldamiseks kindlad osad oma õhuruumist. Teiste seas on Balti riikide valitsused eraldanud oma õhuruumis piirkonnad madallendude sooritamiseks.

Lennukid võivad mööduvda asulatest või üksikutest taludest, võimalusel püütakse asustatud alasid vältida.
Lennukid võivad mööduvda asulatest või üksikutest taludest, võimalusel püütakse asustatud alasid vältida. Foto: Kaitseväe peastaap

Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ja neid sooritatakse kokkuleppel transpordiameti ja Lennuliiklusteeninduse aktsiaseltsiga.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi. Õhuturvet tagavad lennukid baseeruvad Eestis Ämari lennubaasis ja Leedus Šiauliai lennubaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles