Pärnu jääpurjetaja võitis Soome meistrikulla

Copy
Pärnakas Rasmus Maalinn võitis ülekaalukalt põhjanaabrite tšempionaadil.
Pärnakas Rasmus Maalinn võitis ülekaalukalt põhjanaabrite tšempionaadil. Foto: Eesti jääpurjetamise liit

Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandik Rasmus Maalinn pani põhjanaabrite kõval veel purjetamise meistrivõistlustel DN-klassis oma paremuse veenva ülekaaluga maksma, võites kümnest sõidust kuus. Hõbedavääriliselt seilas kalevlane Marek Lentsius ja pronksi pälvis Eigo Helimets Tartumaa jahtklubist Merikotkas. Võitja klubikaaslane Kristian Allikmaa sai 26 konkurendi seas 12. koha.

Helsingi lähedal merejääl peetud regatt algas laupäeval tugeva tuulega, kohati kuni 15 meetrit sekundis puhunud iilid panid nii sportlaste võimed kui varustuse vastupidavuse viies sõidus korralikult proovile. Pühapäevane võistluspäev algas väga vaikse tuule ja paksu lumekattega. Lõunaks õnneks tuul tõusis ja regati korraldajad said kõik kavas olnud sõidud läbi viia.

“Rõõmu teeb, et eestlased suutsid seekord puhta töö teha,” ütles esimest korda Soome meistriks pärjatud Maalinn, lisades, et tema edu pant oli USAst tellitud uus mast.

Kuigi Eesti jääpurjetajatel on edetabelivõistlused sõidetud, oodatakse lume sulamist, et hooajale mõnel järvel või lahesopis vääriline punkt panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles