Anne Roosipõld ⟩ Hommikusöök pärnaka köögis ja ööspaa klubitamise asemel ehk Mõtteid turismiteenuste arendamiseks Pärnus

Copy
Anne Roosipõld, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismiteenuste kaasprofessor ja turismiosakonna juhataja.
Anne Roosipõld, Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismiteenuste kaasprofessor ja turismiosakonna juhataja. Foto: Erakogu

Enamik eestimaalasi ja paljud välismaalasedki teavad Pärnut suvepealinnana. Mida aga teeb Pärnu ülejäänud aastaaegadel, kui kesklinn on õhtusel ajal välja surnud ja külalistele mõeldud tegevusi napib?

Minu üks kodu on Pärnus, põhikodu aga Tallinnas, mistõttu on olnud hea võimalus jälgida Pärnut siseturisti pilguga. Olen olnud kliendina kõigis spaades, külastanud filmiõhtuid, osalenud veiniklubi üritustel jne. Kui aga on soov minna pärast tööpäeva massaaži, on see problemaatiline, kuna enamik salonge suletakse talvel varakult. Toidukohtade leidmine õhtuseks söömiseks on samuti raske ülesanne, eriti esmaspäeviti, mil suurem osa kohti talviti suletud. Tekib küsimus, kas siis klient esmaspäeva õhtul süüa ei vajagi? Giidituur Pärnus oleks ka vahelduseks tore, kuid kahjuks eeldavad need vähemalt kümneliikmelist seltskonda.

Alljärgnev on kliendi vaatepunktist ette võetud ideede genereerimise initsiatiiv. Pole mõtet leiutada jalgratast, vaid jälgida, mida maailmas ja mujal Eestis tehtud on!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles