Kangur ja väike Kalev pakkusid pärnakatele masendava õhtu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Sadama eest pääsesid platsile kõik 12 meest.
Sadama eest pääsesid platsile kõik 12 meest. Foto: Urmas Luik

Suvepealinna spordihallis läksid 362 pealtvaataja ees vastamisi kaks tiimi, kes Eesti-Läti ühisliigas enam play-off’i ei pääse: üheksandal kohal Pärnu Sadam ja eelviimane Tallinna Kalev / Audentes. 

Kui viimastel mängudel on pärnakatel vigastuste-haiguste tõttu olnud kasutada üksnes üheksa meest, siis täna oli Gert Kullamäe käsutuses täisrivistus ehk 12 pallurit. 

Niisiis tegi peatreener taktikalise lükke ja mängis viisikutega: esimesed viis minutit müttasid platsil Isaiah Hart, Mihkel Kirves, Robert Valge, Saimon Sutt ja Dut Mabor ning teise poole avaveerandist Sverre Aav, Tadas Pažera, Kaspar Lootus, Matt McCarthy ja üle pika aja Ivo Van Tamm. Pingile jäid veel nooremad, Sten Egert Laur ja Kevin Parts. 

Avaveerand kaotati 40aastase vanameistri Kristjan Kanguriga mehitatud kalevlastele 14:15. Tänane võis olla Pärnust pärit, hiljuti presidendilt teenetemärgi pälvinud ja 2021. aastal Sadama eestikatel hõbedale aidanud korvpallilegendi viimane matš kodupubliku ees, sest ta on mõlgutanud mõtet selle hooaja järel ketsid varna riputada.

Teisel veerandil kandis Kullamäe kümne mehe võrdselt mängitamine vilja ja poolajapausile mindi 37:30 eduseisus. Poolaega jäi varjutama Aava vigastus.

Kolmas veerandaeg oli Pärnule nii kurb, et viimaks valitses saalis haudvaikus: ehkki eduseis venitati kiiresti 15ni, leiti end enne otsustavat perioodi üheksapunktisest (57:66) kaotusseisust. Tallinna Kalev viskas kümne minutiga kümme (!) kaugviset ja 36 (!) punkti. Seejuures polnud need mingid “imekolmesed”, vaid soovida jättis Sadama kaitsemäng.

Viimase veerandi keskel läks juba laadaks ära, kui Kalev juhtis 84:64. Pärnakatele lõppes masendav õhtu 77:93.

Sadama eest viskas Tamm 14, Pažera 12 ja Hart 11 punkti. Tallinna Kalevile tõid Rain Veideman ja Rokas Gadiliauskas 15 silma. 40aastane Kangur oli mängu efektiivseim (24) ja sai 25 minutiga kirja muljet avaldava statistikarea: üheksa punkti, üheksa lauapalli, seitse söötu ja kaks vaheltlõiget. 

Pärnut ootab viimane põhiturniiri mäng laupäeval kodusaalis BC Kalev/Cramoga. Seejärel tuleb pärnakatel pea kuine mängupaus, sest algavad ühisliiga sõelmängud. Hooaeg lõpeb Eesti meistrivõistluste play-off’idega, kus suvepealinlased lähevad veerandfinaalis vastamisi kas Viimsi või Raplaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles