Video ja galerii Kontsertetendusel mängitakse ette sajand räämakate elu

Copy

Ainulaadse kontsertetendusega “Sada aastat aja kulgu” tehakse Nooruse majas homme algust Rääma noorte ühingu Noorus 100. tegutsemisaasta tähistamisega.

Pärnu harrastusnäitlejad toovad Meelis Sarve juhendamisel publiku ette kaheksa stseeni ühingu saja-aastasest tegevusest: asutamiskoosolekust maja ehitamise plaanide, nõukogudeaegsete rahvavalimiste, 1990. aastate diskode, legendaarsete ansamblite ja tänapäevani välja.

Sarve aastaid tagasi asutatud Pernau Rahwateatri trupp tuli selleks puhuks osaliselt uuesti kokku. Samas trupis mängis toona nüüd juba 31 aastat Nooruse maja tööd juhtinud direktor Uudo Laanegi, kes tunnistas, et peab nüüdki “lavalt kahel korral läbi käima ja paar lauset ütlema”.

“Need on Rahwateatri kunagised liikmed, keda me kätte saime ja kes julgesid üle aastate välja tulla ja rahva ette astuda,” tutvustas Sarv osatäitjaid.

“Ja siis on meil Pärnu ühisgümnaasiumi draamakursuse noored, kellele see on lavakooli kontekstis vette viskamine,” jätkas ta kursuse juhendaja ja lavastajana. “Nad pole enne niimoodi esinenud, see on neile võimalus tulla ja näidata ennast. Astuda üle sellest barjäärist, et inimesed on saalis ja “siin ma olen!”.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles