Lanzarote Ironmani võiduga MMi pileti lunastanud Timmo Jeret: Kohe tuli krediitkaart letti lüüa!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mis tunne on? Timmo Jeret viis minutit pärast finišeerimist.
Mis tunne on? Timmo Jeret viis minutit pärast finišeerimist. Foto: Erakogu

Suvepealinna triatleet Timmo Jeret seljatas Kanaari saartel, täpsemalt Lanzarotel, oma vanuseklassis kõik 111 konkurenti. Viimase vastasega mängis pärnakas kassi ja hiirt ning neelas ta üle neljatunnise pingutuse järel viimastel kilomeetritel alla.

Pärast mullust täispikka Hawaii Ironmani, kus Jeret teenis esimese eestlasena pronksmedali, pani 29aastane pärnakas endale selleks hooajaks paika uue eesmärgi: keskenduda poole lühemale distantsile ja heidelda augusti lõpus Soomes poolpika triatloni maailmameistritiitli nimel amatööride seas.

Selleks, et Lahti MMile pääseda, tuli kalendrist valida mõni poolpikk Ironman ja panna see üritus oma võistlusklassis kinni. Või äärmisel juhul olla teine – see sõltuvat osalejate arvust. Valik langes Kanaari saarte kasuks, kus laupäeva hommikul tuli pilvise, ent paarikümnekraadise ilmaga 30––34aastaste amatööride konkurentsis starti 112 meest.

Mitu neist viimaks tema võistlusklassis MM-pileti sai, ei teadnud Jeret veel pärast finišeerimistki. Tema adus enne starti vaid üht: võitja saab!

Keerulised olud

Kui Lanzarotel poleks pääsme lunastamine õnnestunud, tulnuks sihikule võtta mõni järgmine Ironman. Nüüd sai pärnakas mõni tund pärast kõva pingutust südamerahuga lahata, kuidas äsjane etteaste lahti rullus.

“Mind valdab rahulolu just seetõttu, et sain pileti esimesel katsel kätte,” viitas Jeret rahalisele poolele, et enam ei tule ihaldatud pääsme nimel lisakulutusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles