Pärnu Vapruse vutimeeskonna edulugu jätkub: kahe viigipunkti kõrvale teeniti võit võõrsilt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu Vaprus pole kolmes matšis kaotusekibedust tundnud.
Pärnu Vaprus pole kolmes matšis kaotusekibedust tundnud. Foto: Mailiis Ollino

Jalgpalli meistriliiga kahes esimeses voorus Eesti tippklubidelt FCI Levadialt ja Nõmme Kaljult viigipunkti välja võidelnud Pärnu Vaprus sõitis kolmandaks matšiks Saaremaale, et madistada sealse FC Kuressaarega, kes oli viimati tuule alla teinud medalinõudleja Paidele.

Kuressaare kunstmurustaadionil läks 201 pealtvaataja ees madinaks kohe pärast kohtuniku avavilet: kolmandal minutil olid skoori avamisele lähedal saarlased, kui Andrei Smirnov pääses viielt meetrilt löögile. Ent suvepealinlaste puurivaht Ott Nõmm sai väravajoonelt palli kätte ja minut hiljem oli aktsioonis juba Vaprus. Paraku ei suutnud Kristjan Kask teravat tsenderdust raamide vahele suunata. Seejärel tormiliselt alanud matš vaibus ja pausile mindi võitlusliku 0:0 viigi järel. 

Saarele reisinud arvukas Vaprate Karude fänniarmee sai möirata 54. minutil, kui Enrico Veensalu terava tsenderduse suskas väravasse Kevin Kauber. Paraku jäi rõõmupidu üürikeseks, sest äärekohtunik fikseeris napi suluseisu. 60. minutil said pärnakad viimaks poolehoidjate embusse sukelduda ja looma välja lasta: karistusala nurgast leiti üles ääreründaja Kauber, kes saatis kauni pommlöögi otse tagumise posti kõrvale. 1:0! 

Tabamuse järel sai Igor Prinsi juhendatav Pärnu sats kontrolli täielikult endale ja saarlased olid vaat et paanikas. 67. minutil oli väga lähedal juba 2:0, ent Kuressaare puurivaht Magnus Karofeld suutis hiilgava tõrjega Kase lähilöögi pareerida.

Pärnakad jõudsid uuesti sihile 79. minutil, kui Kevin Aloe tegi äärel efektiivse triblinguga saarlased puhta lolliks, saatis terava palli väravaesisele ja Kauber pidi vaid jala vastu panema. Kauber kaks, Pärnu kaks!

Ehkki Vaprus tundis juba võiduhõngu, ajas selle minema videokohtunik (VAR), kes nägi, et Reno Mark mängis oma karistusalas käega. Seejuures ei märganud seda peakohtunik, ka saarlased ei nõudnud penaltit. Niisiis sai Kuressaare 11 meetri karistuslöögi, mille nende kapten Märten Pajunurm väravaks realiseeris. 2:1. 

Otsustavatel minutitel suutsid pärnakad kaitses ära seista ja lõpuvile järel võis rõõmustamine alata! Vaprusel on nüüd kolme matšiga kaks viiki ja võit, mis reastab selle hooaja komeedi viie punktiga kolmandaks. Seejuures on mängitud üksnes satsidega, kes olid mullu esiviisikus! Kuressaare langes kümne meeskonna konkurentsis neljandaks. Pärnakate järgmine matš tuleb 2. aprillil koduväljakul, kui vastamisi minnakse Tallinna Kaleviga.

Pärnu peatreener Igor Prins on hooaja algusega rahul.
Pärnu peatreener Igor Prins on hooaja algusega rahul. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu Postimees

Kui kahel eelmisel aastal oli Vaprus kindel viimase koha meeskond ja võõrsilt ei suudetud kuidagi punkte teenida, siis mis on nüüd muutunud? 

“Eelmised aastad olid Vaprusel õnnetud ja minagi tulin meeskonnast (PJKst, M. P.), kus polnud kõige parem aasta. Nüüd oleme trennidega suutnud masinavärgi käima saada. Tegime täiendustega õigeid valikuid ja kaitseliin püsib. See on oluline. Praegu suudame ka rünnakul korralikult mängida: tasakaal on paigas ja asi toimib,” võttis Pärnu peatreener Prins mängujärgses intervjuus hooaja eduka alguse retsepti kokku. 

Meistriliiga tabel.
Meistriliiga tabel. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles