Selgroogu vigastanud Talviku peab krossiradadelt mõneks ajaks pausi võtma

Pärnu Postimees
Copy
Pärnakas Jörgen-Matthias Talviku saavutas Oakhangeris MX2-klassis kokkuvõttes neljanda koha, kuid häid sõite jääb varjutama selgroovigastus, mis mehe mõneks ajaks krossiradadelt eemale jätab. Arhiivifoto.
Pärnakas Jörgen-Matthias Talviku saavutas Oakhangeris MX2-klassis kokkuvõttes neljanda koha, kuid häid sõite jääb varjutama selgroovigastus, mis mehe mõneks ajaks krossiradadelt eemale jätab. Arhiivifoto. Foto: Erakogu

Pehme pinnasega Oakhangeri krossirajal Briti motokrossi meistrivõistluste hooaja avaetapil MX2-klassis osalenud Pärnu motomees Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) kukkus pärast õnnestunud avastarti teises sõidus nii õnnetult, et selle tagajärjel tekkis tema kolmandasse selgroo lülisse mõra. Täpselt sama kohta vigastas samal päeval teisel pool ookeani teatavasti ka Pärnu motoklubi quadracer Kevin Saar.

Talviku kirjutas somes, et Oakhangeri võistlus algas igati korralikult. “Suutsin ajasõidu võita, mis oli väga postiivne. Esimene sõit sujus väga hästi ja käis tihe rebimine sõiduvõidu peale. Lõpetasin napilt teisena rootslase Isak Giftingu järgi, mis oli super algus hooajale. Teine start nii hästi ei sujunud. Esimesel ringil kukkusin kaasvõistlejaga päris kõvasti, mille tagajärjel tekkis mõra kolmandasse selgroo lülisse. Tundsin kohe, et midagi pole õiget selja suhtes, aga suutsin siiski vaatamata sellele sõidu lõpetada kaheksandana, mis andis mulle kokkuvõttes neljanda koha, jättes mind punktiga poodiumilt välja. Peale sõitu haiglasse minnes, selguski, et seljas on mõra,” kirjeldas ta pühapäeval juhtunut.

“Mul siiralt kahju, et päev sellise pöörde võttis ja vigastus mind krossiradadelt nüüd eemale hoiab mõnda aega, aga tuleb siiski lippu kõrgel hoida ja ennast terveks teha, et peagi rajal tagasi olla,” kirjutas ta, märkides, et ei oska veel prognoosida, millal see juhtuda võiks.

Hoopis paremini käis Oakhangeris teise suvepealinna motomehe Harri Kullase (Yamaha) käsi, kes võitis MX1-klassis mõlemad sõidud ja teenis kindla esikoha.

Pärnakas Harri Kullas teenis Briti motokrossi meistrivõistluste hooaja avaetapil MX1-klassis kindla esikoha. Arhiivifoto.
Pärnakas Harri Kullas teenis Briti motokrossi meistrivõistluste hooaja avaetapil MX1-klassis kindla esikoha. Arhiivifoto. Foto: Mxmania

Motouudiste portaal MX Mania vahendas, et hommikuses kvalifikatsioonis ei näidanud Kullas just kõige tervamat minekut ja sai kirja üheksanda ringiaja. Kiireima aja sõitis välja britt Conrad Mewse, teine oli itaallane Ivo Monticelli ja kolmas James Carpenter. Mullune meister Tommy Searle lõpetas neljandana.

Esimese võistlussõidu stardis näitas Kullas, et talvega pole tema hea startimisoskus kuhugi kadunud, ja võttis avaringil juhirolli. Teda asusid jälitama Monticelli ja Searle. Kullas suutis esikohta hoida kogu distantsi ja võitis sõidu üsna kindlalt.

Teine sõit algas punase, katkestuse lipuga, kuid kordusstardis oli konkurentidest parem jälle Kullas, kes asus juhtima. Tema selja taga võtsid koha sisse AMA motokrossi sarja kogemustega Josh Gilbert ja Shaun Simpson. Kullas näitas raskel liivarajal taas kogu sõidu jooksul head kiirust ega andnud esikohta kordagi käest. Lõpuks tõusis taas Eesti mehe järel teisele kohale Mewse ja kolmandana ületas lõpujoone Gilbert.

Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 50 punktiga Kullas, järgnesid 44 punktiga Mewse ja 36 punktiga Gilbert. Eelmise aasta meistril Searle’il luhtus hooaja algus täielikult ja ta jäi 18 punktiga kümnendaks.

Briti meistrivõistluste teine etapp sõidetakse aprilli alguses Canada Heightsi krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles