FOTOD JA VIDEO ⟩ Ekstreemspordinaised koorisid riided seljast ja kihutasid Harku järvel heategevuse eesmärgil

Märt Pilme
, reporter
Copy
Heategevuslikul võistlusel osales 15 naist.
Heategevuslikul võistlusel osales 15 naist. Foto: Raul Harro

Eesti purjelauduri Cerly Auliku eestvedamisel võtsid 15 naist riided seljast, kihutasid bikiinides Harku järvel ja tõmbasid tähelepanu tsüstilise fibroosiga võitlejatele, kelle eluks vajalikke ravimeid tervisekassa ei toeta. Heategevusliku mõõduvõtu võitis Pärnumaa sportlane Triina Trei.

Surfivõistlus jääl toimus mäesuuskadel ja wing’i ehk tiivaga. Kokku tehti kolm slaalomisõitu, kus 15 vaprat trotsisid külma ja tuult, mis puhanguti paisus 18 meetrini sekundis.

Heategevuslikul võistlusel osales 15 naist.
Heategevuslikul võistlusel osales 15 naist. Foto: Raul Harro

“Mõte teha bikiinitiiva võistus tuli sellest, et sai sõbranna Annikaga proovitud, kuidas tundub wing’ida bikiinides talvel jää peal – see adrenaliinilaks oli mega!” tõdes idee autor Aulik Eesti purjelaualiidu vahendusel. “Sain kohe aru, et sellist asja ei saa ainult endale hoida ja seda tuleb jagada. Aga kuidas ja miks? Tuleb lisada midagi tähtsat. Esimese asjana meenus mulle kohe armas vennapoeg, kes on üheksane ja kellel ongi tsüstiline fibroos. Mõeldud, tehtud!”

Aulik tõdes, et ta kutsus heategevuslikule võistlusele kõiki surfitüdrukuid, keda teadis ja kellest enamik sattus mõttest kohe vaimustusse. Võistluspäeval oli tuult rohkem kui küll. “Ma olin ikka väga mures, kuidas neil läheb, ja lootsin, et nad püsti jäävad. Õnneks läks kõik hästi ja saime oma sõidud sõidetud. Meil on siin väikeses Eestis tõesti ilusad, osavad ja heatahtlikud naised. Me teeme seda kindlasti uuesti!” rõõmustas eestvedaja.

Heategevuslikul võistlusel osales 15 naist.
Heategevuslikul võistlusel osales 15 naist. Foto: Raul Harro

Kolme sõidu kokkuvõttes võidutses Häädemeeste surfiklubi lohesurfar Triina Trei, kes edestas Aulikut ja Annika Tuisku. Trei ütles, et otsustas võistlustest osa võtta, sest see tundus põnev ja piire nihutav ettevõtmine. Samuti luges eesmärk: toetada haigeid.

Triina Trei tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele. Cerly Aulik (paremal) oli teine ja Annika Tuisk (vasakul) kolmas.
Triina Trei tõusis pjedestaali kõrgeimale astmele. Cerly Aulik (paremal) oli teine ja Annika Tuisk (vasakul) kolmas. Foto: Raul Harro

“Tore, kui meie väike julgustükk suudab haruldasele meditsiinilisele probleemile veidi rohkem tähelepanu tõmmata,” tunnistas pärnumaalane. “Võidu tõi võib-olla suur võistluskogemus: olen see talv saanud tiivas päris palju sõita ja võistelda, ses mõttes närvi sees polnud. Küll põdesin hirmsasti ilmaolude pärast, sest olen paras külmavares. Kartsin, et külmun juba enne starti kringliks. Õnneks ei olnudki nii hull, kui olin arvanud, ja pidasin lõpuni vastu. Võtsin lausa kaks võitu: ühe iseenda üle ja teise slaalomis.”

Trei sõnutsi oli rõõmustav näha nii suurt hulka vapraid naisi, kes end hulljulgelt tormituulte rüppe heitsid. “Olgem ausad, ilm oli päris ekstreemne: tuulepuhangud kuni 18 meetrit sekundis ja mitte just kõige päikselisem taevas. Sellise tuule käes paljalt sõita on paras katsumus. Esimest korda nägin Eesti surfivõistlustel nii palju naisosalejaid – tõeliselt äge kamp!” kiitis häädemeestelane.

Tsüstilise fibroosi haigeid saab toetada Janno Puusepa fondi kaudu.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles